Preglej vse novice

Občina ureja dodatna parkirna mesta na Krožni cesti

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Včeraj so se začela dela v Žusterni, kjer Mestna občina Koper ureja dodatnih 40 parkirnih mest za občane in obiskovalce mesta. Na območju Krožne ceste, natančneje pred priključkom na Obalno cesto, je s tem namenom že vzpostavila enosmerni promet, ki bo ne nazadnje prispeval tudi k večji prometni varnosti.

Občani in obiskovalci se s pomanjkanjem parkirnih mest srečujejo že dalj časa, a kmalu bo vse drugače. Občina je namreč včeraj začela urejati vzdolžna in poševno zarisana parkirna mesta ob cestišču. Da bi uredila večje število parkirnih površin, je na odseku Krožne ceste od križišča z Mejno potjo naprej uvedla enosmerni promet. Do uvedbe javne službe bo parkiranje brezplačno.

Sicer pa je za prebivalce širšega mestnega jedra na voljo še nekaj parkirnih mest v Parkirni hiši Belveder. Ena od novosti, ki jih je občina sprejela, je tudi širši nabor upravičencev za pridobitev posebnega parkirnega abonmaja za PH Belveder. Do ugodnega parkiranja za 20 evrov na mesec so upravičeni stanovalci ulic, ki dostopajo po Kidričevi ulici, možnost parkiranja imajo še prebivalci spodnjega dela Župančičeve ulice, Ulice Agrarne reforme, Ulice osvobodilne fronte, Trubarjeve ulice, Izolskih vrat in Vergerijevega trga.

Nov režim na parkirišču pri Zdravstvenem domu Bonifika

Z današnjim dnem Mestna občina Koper uvaja spremembe na parkirišču ob zdravstvenem domu na Bonifiki. Del parkirišča, na katerem je delovala covid točka, bo zdaj ponovno namenjeno uporabnikom storitev zdravstvenega doma. Gre za 13 parkirnih mest na desnem delu tamkajšnjega parkirišča, parkiranje bo plačljivo vse dni v tednu od 6. do 17. ure, parkiranje z abonmajem ni dovoljeno.