Preglej vse novice

Občina ureja krožišče in dodatni dostop v garažo pod Muzejskim trgom

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Danes, 25. marca, so se začela dela na Kopališkem nabrežju v Kopru, kjer bo Mestna občina Koper ustvarila pogoje za vzpostavitev dvosmernega prometnega režima do vstopno-izstopnega portala parkirne hiše pod Muzejskim trgom. V okviru del bo ob Bastionu nasproti potniškega terminala zgradila krožišče, ki bo služilo tudi kot obračališče ob zasedenosti garaže.

Podzemna parkirna hiša pod Muzejskim trgom, ki ji je koprska občina nadela uradno ime Parkirna hiša Belveder/Garage Belvedere, dobiva končno podobo. Mestna občina Koper je čas epidemije, ko je pritisk prometa na mesto manjši, izkoristila še za celovito prometno ureditev ob vstopu v garažno hišo.

V okviru naložbe bo zožila del sprehajalne poti in tako ustvarila pogoje za dvosmerni promet, ki bo omogočal vstop v parkirno hišo tudi s severne obvoznice, ob Bastionu nasproti potniškega terminala pa uredila še krožišče in ga opremila z informativnim zaslonom o zasedenosti parkirne hiše. Na ta način bo zagotovila normalno pretočnost prometa tudi ob polni zasedenosti garaže in se izognila gneči neposredno pred vstopom. Poskrbela bo tudi za pešce, saj bo ob vozišču predvidela nekoliko ožji sprehajalni pas in uredila dva prehoda za pešce. Dela bodo sklenjena začetek maja.