Preglej vse novice

Obmorski park v Žusterni kmalu v končni podobi

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Gradbeni stroji so se minuli teden vrnili v obmorski urbani park med ustjem Badaševice in Žusterno, kjer bo občina uredila dodaten zalivček s prodnatim dostopom do morja in namestila betonske tribune. Z zasaditvijo različnih vrst dreves in grmovnic bo poskrbela za prijetno druženje v vseh letnih časih. Dela bodo sklenili še pred začetkom turistične sezone 2022.

Nekdaj degradirano območje med ustjem Badaševice in Žusterno je danes sodoben in urejen urbani obmorski park z lično oblikovanimi zalivi in prodnatimi dostopi do morja. Mestna občina Koper je večji del ureditve sklenila še pred poletno sezono, ko je uredila skalomet, nanj postavila velike betonske plošče (prefabrikate), na dveh mestih uredila prodnat dostop do morja in na novo speljala tudi kolesarsko in pešpot. Zdaj bo območju nadela končno podobo.

Delavci bodo zasadili drevesa tamariska, alepskih borov, pinij, hrastov in koprivovcev, neposredno ob obali zgradili tribune, uredili zaliv s prodnatim dostopom do morja, skozi zelenico pa speljali novo pešpot.

Nova pridobitev je sicer že letos privabila številne obiskovalce, ki so na prostrani zelenici s prodnatimi dostopi do morja preživljali svoj prosti čas. S skoraj 64.000 prihodi in kar 191.000 nočitvami je Koper kljub epidemiji presegel vsa pretekla leta. Prihodnjo turistično sezono bo park še lepši in uporabnikom prijaznejši.