Preglej vse novice

Obmorski urbani park v roke ljudem

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Z odstranitvijo ograje, ki je varovala gradbišče novega obmorskega parka med ustjem Badaševice in Žusterno, je Mestna občina Koper danes sprostila dostop do novih zelenih večnamenskih površin tik ob morju. Občanke in občani ter obiskovalci so tako dobili nov prostor za druženje, srečevanje in aktivno preživljanje prostega časa, ki med drugim omogoča varen dostop do vode.

Danes je med ustjem Badaševice in Žusterno zaživel nov urbani obmorski park, namenjen druženju, aktivnemu preživljanju prostega časa in oddihu. Občina je do poletja sklenila večji del naložbe: uredila je skalomet in nanj postavila velike betonske plošče, na dveh mestih pa nasula prodec in tako poskrbela za varen dostop do morja.

Uredila je tudi kolesarsko stezo, ki jo je zaradi varnosti speljala čez parkirišče, pešpot pa vzpostavila tik ob parku. Kmalu bo v neposredni bližini začel obratovati gostinski lokal, uredili bodo tudi sanitarije.

Takoj po zaključku poletne sezone se bo občina lotila zaključne faze ureditve parka. V njem bo zasadila drevesa tamariska, alepskega bora, pinij, hrastov in koprivovcev, neposredno ob obali zgradila tribune, namestila urbano opremo, skozi zelenico pa speljala novo pešpot.