Preglej vse novice

Od jutri previdno v krožišče pri tržnici

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Ta teden se bodo na glavnem krožišču pri tržnici (Piranska cesta) izvajala gradbena dela, ki so priprava na vgradnjo induktivnih zank in druge opreme za štetje prometa. V času del zapore niso predvidene, promet bo začasno potekal po enem pasu.

 

Dela se bodo začela jutri, 10. septembra, zjutraj in bodo trajala do petka, 13. septembra. Izvajalo jih bo gradbeno podjetje Komus d. o. o. iz Postojne, ki je še pred tem podobna gradbena dela (priprava terena) opravilo na nekaterih drugih lokacijah po mestu. In sicer na turbo krožišču na Ljubljanski cesti in krožišču pri Porscheju Koper ter obeh podvozih pod hitro cesto (Slavček in Ulica 15. maja), kjer namerava občina v drugi fazi vgraditi induktivne zanke za štetje prometa.

Zanke, ki bodo štele promet, bodo vgradili tudi na vhod in izhod na parkirišče pri stadionu Bonifika in tistega za barko. Poleg tega je vse pripravljeno za postavitev treh elektronskih informativnih tabel, ki bodo ob glavnih mestnih vpadnicah – pred turbo krožiščem na Ljubljanski cesti, pred krožiščem pri Porscheju Koper in ob Olimpijskem bazenu Koper – voznike obveščale o zasedenosti na nekaterih javnih parkiriščih.

V okviru projekta bo občina postavila še tri informativne table z informacijami o prihodih avtobusov primestnih linij, in sicer na avtobusnem postajališču Za tržnico, Pri banki in sv. Ani.

Druga faza se bo začela predvidoma sredi septembra. Izvajalo jo bo podjetje Robotina, izbrano prek javnega razpisa Mestne občine Koper za dobavo opreme in vzpostavitev elektronskega informativnega in nadzornega sistema. Občina je za projekt namenila 129.954,40 evra, od katerih je 110.461,24 evrov sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, ki jih je pridobila iz projekta SUMPORT, sofinanciranega v okviru transnacionalnega teritorialnega sodelovanja Programa Mediteran 2014-2020. Dodatnih 31.267,84 evra je občina odštela še za gradbena dela.

Sistem štetja prometa bodo posodobili tudi s podatki Marjetice Koper, dokončno naj bi začel delovati prihodnje leto. Do konca decembra bo deloval poskusno, zato se utegne zgoditi, da nekateri podatki ne bodo delovali pravilno. Uporabnike prosimo za razumevanje.