Preglej vse novice

Od torka na cestah tri nove električne Kurjere

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Potem ko so konec januarja na koprske ulice zapeljale tri Kurjerce, manjša vozila na električni pogon, se jim bodo na prvi šolski dan v mestu pridružile še Kurjere. Nova pridobitev, ki jo je Mestna občina Koper napovedala že lansko jesen, s seboj prinaša spremenjene vozne rede in tri nove linije mestnega avtobusnega prometa.

Nakup treh novih avtobusov na električni pogon, ki bodo vozili na različnih linijah do mestnega jedra, je Mestna občina Koper naznanila že lansko jesen. Gre za manjša vozila kategorije M2, ki lahko sprejmejo največ 25 potnikov, zanje je občina pridobila nepovratna sredstva Eko Sklada v višini 432.000 evrov. Na ta način je občina vzpostavila tri nove linije (9, 10 in 11) mestnega avtobusnega prevoza in tako javni mestni potniški promet še bolj približala uporabnikom.

Linija 9 povezuje glavno avtobusno postajo s potniškim terminalom, pri tem pa potnikom ustavlja ob nakupovalnih središčih in večjih mestnih parkiriščih. Ob koncih tedna bo linija podaljšana do peščenega parkirišča v Žusterni.

Z linijo 10 je MOK povezala GORC Srmin in mestno jedro, in sicer prek Ankaranske vpadnice, Vojkovega nabrežja, mimo tržnice, ulice Zore Perello Godina in Ferrarske ulice, med vikendi bo trasa podaljšana do glavne avtobusne postaje.

Avtobusi linije 11 bodo potnikom nudili prevoz od parkirišča P + R Semedela, po nadvozu čez hitro cesto proti tržnici in potniškemu terminalu. Tudi ta linija bo ob koncih tedna daljša, potnike bo peljala vse do peščenega parkirišča v Žusterni.

S prvim septembrom se spreminja tudi vozni red na linijah 5 in 6, ki bosta odslej vključevali še novo postajališče Žusterna parkirišče, prav tako bodo znova v veljavo stopili redni odhodi in prihodi avtobusov.

 

Vsi vozni redi so objavljeni na https://arriva.si/avtobusni-prevozi/mestni-avtobusni-prevozi/mestni-promet-koper/vozni-red-in-ceniki/.