Preglej vse novice

Odprta kuhna tudi letos odpira svoja vrata v Kopru

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Carpacciov trg in Taverna bosta prvič letos zadišala po odličnih jedeh z vseh koncev sveta. Odprta kuhna prihaja v Koper, ob spremljavi dobrega vina in uživanju odlične hrane vas bodo ponudniki popeljali v svet kulinarike.

V soboto, 21. aprila, se v Koper torej vrača obalna edicija Odprte kuhne. Na Carpacciovem trgu in v Taverni bodo obiskovalci ob spremljavi šumenja valov med 11. in 21. uro vijugali med stojnicami ter obiskali stare znance in odkrivali nove specialitete.

V Koper prvič prihajajo trije novi ponudniki, ki bodo ob morje prinesli pridih eksotike. Ena tistih najbolj zanimivih novosti bo zagotovo stojnica Skuhne – gre za socialno podjetje, ki veča zaposlitvene možnosti migrantov z globalnega juga in zbližuje ljudi različnih kultur prav skozi hrano. Na njihovi stojnici bo tako zadišalo po Portoriški, nigerijski, tunizijski in kolumbijski kuhinji, našli pa boste tudi pridih Zimbabveja.

Poleg Skuhne se bosta v Kopru prvič predstavila tudi Tabay Brothers, ki vas bosta navduševala z odličnimi burgerji, ponudbi pa sta brata dodala še prav posebne mesne kroglice, ki sta jih oplemenitila z različnimi začimbani in odbitimi omakami. Ekipa Kuhinje Krušič pa bo primorcem letos prvič predstavila jedi iz konjskega mesa, zagotobvo bo na njihovi stojnici izstopal sočni burger z žrebetino.

Novosti pa se bodo znašle tudi na krožnikih nekaterih starih znancev Odprte kuhne. Jedilni list ekipe Nonbiri, ki so poznani po odličnem sušiju je tokrat ponudbi dodala še hrustljavo zelenjavo in rakce v tempuri in japonski cheesecake. Jack & Joe Steak and Burger Clubiz Maribora  pa vas bo poskušal navdušiti z drugačnimi in novimi okusi črnih piadin, ki jih je zvesti obiskovalec Odprte kuhne zagotovo že poskusil. Fantje iz JEDU Wurst&Dogs so za letošnjo sezono pripravili novo in prenovljeno kolekcijo odličnih hot dogov, ki so jim za piko na i dodali še domače pripravljeno kolo.

Poleg tega bo na Odprti kuhni tudi letos sodeloval Atelier Karim, ki bo vaše brbončice razvajal z nenavadno a vrhunsko sladico, ki ima korenine na Poljskem,  Stari pisker pa bo poleg njihovih že znanih mesnih poslastic postregel s počasi cmarjenimi govejimi rebrci, ki so bolj poznana kot short ribs. Hladnih vas ne bo pustila tudi ponudba slovenskega kraft piva, vrhunskih slovenskih in tujih vin, penin, koktejlov in drugih zanimivih napitkov.