Zapri
19. 02. 2024 Objavljena stališča do pripomb in predlogov z javne razgrnitve OPN-ja Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Vabilo k sodelovanju na VIII. tradicionalnem likovnem ekstempore v starem mestnem jedru Kopra

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper tudi letos organizira ekstempore v starem mestnem jedru, ki bodo potekale v petek 18. in v soboto 19. maja 2018.

Likovni ekstempore je namenjen polnoletnim ustvarjalcem z likovnimi izkušnjami, sodelovanje je brezplačno. Zaželeno je ustvarjanje v starem mestnem jedru ali v Taverni oz ob promenadi, saj je bistvo ekstempore prav v druženju in skupnemu ustvarjanju. Organizator bo poskrbel za slikarska platna (50 x 70 cm ali 70 x 70 cm), za ostale likovne pripomočke in opremo ustvarjalnega kotička pa morajo poskrbeti likovniki sami. Možno je sodelovati z lastnim platnom, ki ne sme presegati dimenzij 80 x 80 cm in ga je treba žigosati pred začetkom slikanja. Organizator bo prav tako poskrbel za en topel obrok in pijačo. Avtorjem je povsem prepuščena izbira tehnike in načina upodabljanja. Naslov letošnjega likovnega druženja je »Sveže. Sončno. Sočno!«, ki omogoča poljubno interpretacijo.

Ustvarja se lahko oba dneva ali po predhodni najavi in dogovoru samo v petek ali samo v soboto,  v soboto le do 15. ure, ko se začne strokovno delo komisije.

Elektronsko prijavo je potrebno poslati na naslov izlozbe@koper.si (ime in priimek, kraj bivanja, telefonska številka in morda ime društva, želena dimenzija platna). Prijavi je potrebno priložiti e-fotografijo enega ali dveh avtorjevih novejših izdelkov. Potrditev sodelovanja bo posredovana po e-pošti. Na navedeni e-naslov lahko naslovite tudi morebitna vprašanja.

 Organizator bo avtorjem prvih treh nagrajenih del omogočil brezplačno samostojno razstavo in predstavitev v Pretorski palači v letu 2019 ter jih obdaril s praktičnimi nagradami. Tako izbrana nagrajena dela bodo ostala last organizatorjev, ne glede na ocenjeno vrednost.

Otvoritev razstave in razglasitev nagrajencev bo v soboto, 19. maja zvečer v pritličju Pretorske palače. Najbolj uspela slikarska dela bodo v več terminih razstavljena v pritličju Pretorske palače in v kavarni Loggia v mestnem jedru Kopra.

Vabljeni k likovnemu druženju!