Zapri
05. 04. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v kampanji za evropske volitve Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Pestro avgustovsko dogajanje v Kopru

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Tudi ta teden bodo poletne večere v mestu popestrile številne glasbene in kulturne prireditve. Že danes bo v okviru Poletnih koncertov v Taverni ob 21. uri nastopila pevka Anika Horvat. V sredo se z italijansko pevko Tosca v Taverno vrača festival Poletje z biseri, konec tedna pa bo Ukmarjev trg gostil dva koncerta, v petek bosta nastopila glasbenika Senidah in Relja Popović, v soboto pa hrvaški pevec Tony Cetinski. Zaradi prireditev bo konec tedna parkirišče na Ukmarjevem trgu zaprto za promet.

Kljub vročim poletnim dnem in vladnim pogojem za udeležbo na dogodkih v Kopru in njegovi okolici obiskovalcem ne bo dolgčas.

Današnjemu koncertu Anike Horvat bo že jutri, 3. avgusta, ob 20. uri sledil nastop glasbene skupine Wckd Nation, ki se bo v atriju Fakultete za humanistične študije predstavila v okviru festivala JEFF. Le uro kasneje se bo na Martinčevem trgu v okviru Poletnih gledaliških večerov na reviji najboljših skečev v organizaciji Kulturnega društva Domovina Osp predstavila gledališka skupina Dekani. Na Carpacciovem trgu pa bo ob 20. uri v organizaciji Društva Tomos glasbena prireditev Od Črnega Kala dol.

V sredo, 4. avgusta, bo na Martinčevem trgu ob 20. uri komedija Shoes v glavo v režiji Borisa Kobala, kjer se ekipa igralcev tako kot v naslovu komedije igra s pomeni besed, razbija statuse in se igra z vlogami, ki jih igramo v vsakdanjem življenju.

V četrtek, 5. avgusta, ob 10.30 si bodo lahko v okviru 19. Alpe Adria PUF festivala v Hlavatyjevem parku obiskovalci ogledali lutkovno predstavo. Na Prešernovem trgu bo ob 19. uri brezplačna animacijska pripoved Obisk pravljičarja. Društvo za šport, kulturo in razvoj vasi Skala Kubed pa v večernih urah vabi v Kubed, kjer bo v okviru prireditve Čubed pod borovci ob 21. uri nastopil Adi Smolar.

V petek in soboto, 6. in 7. avgusta, se na Ukmarjev trg vrača Restart tour Koper – Vrnimo dogodek ljudem, ki bo ob 20. uri postregel s koncertom glasbenikov Senidah in Relje Popovića ter Tonija Cetinskega. Zaradi organizacije prireditve bo konec tedna v veljavi popolna zapora parkirišča na Ukmarjevem trgu, in sicer od četrtka, 5. avgusta, od 12. ure, do nedelje, 8. avgusta, do 4. ure zjutraj. Marezige bodo ta konec tedna, v petek in soboto, gostile šestnajsti festival big bandov MareziJazz 2021.

V soboto, 7. avgusta, bo v dopoldanskem času na trgu pri Upravi za pomorstvo že tradicionalno potekal sejem starin, nepozabno doživetje pa obljublja tudi igrani prikaz trgovanja Homo na plac, ki se bo začel ob 19.30 na trgu pred Kavarno Triglav.

Več o aktualnih dogodkih, ki bodo popestrili družabno dogajanje v Kopru in njegovi okolici, si preberite na https://visitkoper.si/prireditve/.