Preglej vse novice

Pestro glasbeno in kulturno dogajanje tudi ta teden

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Tudi ta teden bodo poletne večere v Kopru in njegovi okolici popestrile številne glasbene in kulturne prireditve za vse generacije. Že danes bo v okviru Poletnih koncertov v Taverni ob 21. uri nastopila perzijsko-avstrijska zasedba Golnar & Mahan Trio z Dunaja. V sredo se z nastopom dveh odličnih glasbenikov Tokaca in Hama na Kapodistriasovem trgu z začetkom ob 21. uri zaključuje letošnji festival Poletje z biseri, konec tedna pa bo v znamenju Primorskega poletnega festivala Pri svetilniku, ki bo s posebnim programskim sklopom namenjen najmlajšim.

Današnjemu koncertu perzijsko-avstrijske zasedbe Golnar & Mahan Trio bo že jutri, 17. avgusta, ob 21. uri sledil nastop jazzovskega pianista Milana Stanisavljevića z glasbeniki, ki se bo v atriju Fakultete za humanistične študije predstavil v okviru festivala JEFF. Ob 20. uri se bo na Martinčevem trgu v okviru Poletnih gledaliških večerov v organizaciji Kulturnega društva Domovina Osp odvila gledališka igra Smrtna past v režiji Tatjane Peršuh.

V Glasbeni šoli Koper bo med 16. In 19. avgustom potekala poletna jazz šola Zgrabi zvok. Ta je namenjena vsem ljubiteljskim in profesionalnim glasbenikom, ki bi svoje glasbeno znanje na področju jazza in improvizacije ter skupinske igre radi izpopolnili na štiridnevni poletni šoli z izkušenimi mentorji.

Skladišče Libertas bo v okviru festivala Vizije med 17. avgustom in 15. septembrom gostilo izbrana dela na natečaju mladih fotografov za najboljšo fotozgodbo na temo Ravnotežje. Namen festivala je prikazati in nagraditi najbolj kakovostne mladinske gledališke predstave, mladinske lutkovne predstave, mladinske rock skupine in posameznike na likovnem ter filmskem področju ter s tem spodbuditi razvoj in kakovostno rast tovrstne mladinske umetniške produkcije. Več o programu in dogodkih festivala Vizija na https://visitkoper.si/prireditve/.

V četrtek, 19. avgusta, bo na Carpacciovem trgu ob 20.30 v organizaciji Društva Tomos glasbena prireditev Od Črnega kala dol. Na trgu bosta nastopili Kompanija Izolana in Klapa Capris. Društvo za šport, kulturo in razvoj vasi Skala Kubed pa v večernih urah vabi v Kubed, kjer bo v okviru prireditve Čubed pod borovci ob 21. uri nastopila skupina Bebin Sladoled.

Skladišče Libertas bo v četrtek, 19. septembra, ob 19. uri v organizaciji Obala plus in Gledališča Koper gostilo javni pogovor na temo Komu še verjamemo in zaupamo. Pogovor z gosti bo vodil Tomaž Perovič.

Primorski poletni festival del programa prvič letos v avgustu namenja tudi najmlajšim. Tako v okviru PPF Pri svetilniku otrokom od 3. leta dalje ponuja gledališke predstave in kino na prostem.

Več o programu PPF-ja in programu za najmlajše na https://www.gledalisce-koper.si/sl/za-otroke/

Več o aktualnih dogodkih, ki bodo popestrili avgustovsko družabno dogajanje v Kopru in njegovi okolici na https://visitkoper.si/prireditve/.