Preglej vse novice

Podaljšan rok glasovanja za participativne projekte

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper je na pobudo občank in občanov podaljšala glasovanje o projektnih predlogih participativnega proračuna. Za 101 projektni predlog lahko občanke in občani glasujejo še do vključno petka, 28. junija, do polnoči.

Glasujejo lahko vse občanke in občani, stari najmanj 15 let, in sicer na več načinov. Na spletnem mestu Predlagam – odločam/Propongo – decido lahko glasujejo le registrirani uporabniki z uporabo digitalnega certifikata. Občanke in občani pa lahko svoj glas oddajo tudi osebno na sedežih krajevnih skupnosti in v avli Občinske uprave Mestne občine Koper v času uradnih ur. S seboj morajo imeti osebni dokument, celoten postopek glasovanja pa bo namesto njih izpeljala odgovorna oseba. Glasovanje, ki se je začelo 17. junija, se bo zaključilo v petek, 28. junija, ob polnoči.

Letošnja novost je, da lahko občanke in občani glasujejo za projekte na celotnem območju Mestne občine Koper. Komisija bo po končanem glasovanju oblikovala prednostni seznam projektnih predlogov, ki bodo javno objavljeni. Izbrani projekti bodo do višine razpoložljivih sredstev za posamezno območje participativnega proračuna uvrščeni v predlog proračuna za leti 2025 in 2026.

Foto: MOK