Preglej vse novice

Popolno družinsko doživetje v Kopru s Piko Nogavičko

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Ta konec tedna se v Koper vrača tradicionalna prireditev Dan zdravja in Street Energy Week, ki bo postregla z več kot 40 različnimi aktivnostmi za otroke, kot tudi z različnimi delavnicami in dogodki za vso družino.

Mestna občina Koper in društvo Prvi KORAK, skupaj s partnerji, v okviru projekta Koper zdravo mesto že vrsto let prirejata tradicionalno prireditev Dan zdravja in Street energy week, katere namen je ozavestiti lokalno in širše prebivalstvo o odgovorni vlogi posameznika pri ohranjanju svojega zdravja ter zdravja mlajših generacij. Letos bo prireditev dvodnevna, prvenstveno namenjena otrokom in družinam.

Pester program, ki ga bo sooblikovalo več kot 80 partnerjev, se začenja že v petek, 24. maja, ob 17. uri, s plesnimi nastopi najmlajših v Taverni, uradno odprtje prireditve pa bo dan kasneje, v soboto, 25. maja, ob 11. uri, na ploščadi pri Upravi za pomorstvo, kjer bodo priredili pravo plesno Zabavo z milnimi mehurčki, pridružili pa se jim bosta tudi Pika Nogavička in žonglerska skupina Čupakabra. Slednja bo občinstvo zabavala z atraktivnimi predstavami, v okviru katerih se bodo lahko v različnih tehnikah žongliranja preizkusili tudi otroci in njihovi starši, medtem ko bo Jakob Bergant, polfinalist v oddaji Slovenija ima talent, predstavil žongliranje kot eno od tehnik za premagovanje stresa in izboljševanje koncentracije.

Vse aktivnosti, teh bo več kot 40, se bodo zvrstile na različnih prireditvenih otočkih ob morju, v neposredni bližini Taverne. Poseben poudarek bo namenjen poučnemu in zabavnemu otroškem programu, s katerim želi organizator spodbuditi najmlajše k aktivnemu preživljanju prostega časa v naravi in jih ozavestiti o pomenu skrbi za okolje. Otrokom bodo na voljo številne ustvarjalne, plesne in gibalne delavnice, v sodelovanju z Marjetico Koper in drugimi organizacijami pa bodo pripravili tudi delavnice na temo recikliranja in ločevanja odpadkov, medtem ko bo Rižanski vodovod Koper podajal koristne informacije o pomenu varovanja voda.

Tudi letos se bodo na Pikinem odru smeha in zabave predstavile številne obalne plesne šole, v času prireditve bodo na voljo tudi brezplačna testiranja, meritve in svetovanja na temo zdravega načina življenja.

V okviru prireditve bo v koprskem mandraču med 10. in 12. uro Izmenjava igrač in otroških oblačil, kjer bodo lahko otroci izmenjali igračo ali jo podarili nekomu, ki jo potrebuje. Preostale igrače in otroška oblačila bomo predali Varni hiši.

Dogajanje bo seglo tudi na trg pri Kapitaniji, kjer bodo ves dan potekale plesne in športne vadbe Zumbe.

Vse aktivnosti so za obiskovalce brezplačne. Častni pokrovitelj dogodka bo Toni Vodišek, trikratni svetovni prvak, dobitnik zlate medalje na mladinskih olimpijskih igrah, ki svoj prosti čas posveča športu.

Podroben razpored aktivnosti si lahko ogledate tukaj.