Preglej vse novice

Potopni valj na Kidričevi ulici bodo aktivirali v ponedeljek

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Na eni bolj prometnih ulic v mestnem jedru Kopra, Kidričevi ulici, prometna signalizacija opozarja na fizično oviro, ki tam stoji že več tednov. Potopni valj, ki so ga v tem času preizkušali, bodo aktivirali z naslednjim tednom. Čeprav bo deloval, bo do nadaljnjega dostop omogočal vsem, ki bodo zapeljali na to območje.

Koprska občina je že ob odprtju nove Parkirne hiše Belveder napovedala, da bo počasi prišlo do sprememb prometnega in parkirnega režima v delu mestnega jedra Kopra. V naslednjih mesecih bo tako z določenih javnih površin umaknila večji del parkirnih mest in omejila dostop po Kidričevi ulici. Na to, da bo promet po tej ulici v bližnji prihodnosti omejen, že opozarja prometna signalizacija.

Občina je sicer potopni valj tam postavila že pred tedni, a ga je v tem času le preizkušala. Dvižni stebriček bo tako začel delovati prihodnji teden. Čeprav bo aktiviran, bo v prvi fazi še naprej dostop omogočal vsem, ki bodo zapeljali na to območje. Mestna občina Koper mora namreč pred uvedbo te spremembe dokončno uskladiti režim dostopa in dostave za stanovalce, imetnike dovolilnic za parkiranje v mestnem jedru, za lastnike in najemnike poslovnih prostorov ter druge upravičence.

V prihodnjih tednih bo predlog režima predstavila krajevni skupnosti Koper – center, nato pa se sestala tudi s predstavniki podpisnikov nedavne pobude za ureditev prometa v mestnem središču.