Preglej vse novice

Prenovljena dvorana Burja svoja vrata znova odprla športu

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Po novi, sodobni osnovni šoli se na Škofijah veselijo še popolnoma prenovljene športne dvorane Burja. Približno dva milijona vredno investicijo smo danes pozdravili na najboljši način, z izvedbo tekme 1. kola državnega futsal prvenstva v novi sezoni med ekipama KMN Bronx Škofije in Meteorplast Ljutomer.

V času gradnje nove osnovne šole na Škofijah je Mestna občina Koper v športni dvorani Burja uredila nadomestne šolske prostore za učenke in učence od petega do devetega razreda. Ko se je gradnja šolske stavbe marca letos prevesila v zaključno fazo, je občina pristopila k energetski sanaciji in obnovi športne dvorane.

Dva milijona evrov vredno prenovo je izvedlo podjetje VG5, d. o. o., zajela je energetsko sanacijo celotnega ovoja stavbe in celovito sanacijo strehe. Prav tako so vgradili nova okna in vrata, vsi vhodi pa so dobili nove nadstrešnice. Poleg tega so delavci na osrednjem in stranskem vhodu za obiskovalce zgradili vetrolov.

Temeljite prenove je bila deležna tudi notranjost stavbe, saj so bili v celoti prenovljeni sanitarni in servisni prostori, kot so hodniki in garderobe, zamenjana so bila tudi notranja vrata in montirani spuščeni stropi. Poleg tega je občina poskrbela za sodobnejše igrišče, na katerem je sanirala športni pod, montirani so bili tudi akustični strop, mehke zaščitne obloge, zaščitne mreže in štiri vtična mesta za odbojko, sanirana je tudi tribuna za obiskovalce.

 

Za prenovo športne dvorane Burja je Mestna občina Koper na javnem razpisu Ministrstva za infrastrukturo prejela dobrih 457 tisoč evrov za sofinanciranje energetske prenove stavb v lasti in rabi občin, na javnem razpisu Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport pa 250 tisoč evrov za obnovo večnamenskih športnih dvoran ali telovadnic in posodobitve ali vzpostavitve novih zunanjih športnih površin v letu 2023.

Program ob slovesnem odprtju prenovljene dvorane pred samo tekmo so sooblikovali učenci OŠ Oskarja Kovačiča Škofije, plesna šola Mad V ter voditelja Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač.

Foto: Tomaž Primožič/FPA