Preglej vse novice

Prhe znova odprte ves dan

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Župani vseh štirih istrskih občin so se odločili, da z jutrišnjim dnem odprejo vse prhe na občinskih kopališčih brez omejitev. Kot sporoča Rižanski vodovod Koper, je zaradi rednih padavin in ustrezne povprečne dnevne rabe pitne vode za zdaj dovolj.

Potem ko so župani Kopra, Izole, Pirana in Ankarana že konec julija omilili posebne varčevalne ukrepe za zmanjšanje porabe pitne vode, so po pogovoru z direktorjem Rižanskega vodovoda Koper, Martinom Pregljem, danes sprejeli odločitev, da prhe na kopališčih odprejo brez omejitev.

Povprečna poraba vode je minuli teden znašala približno 30 tisoč kubičnih metrov na dan in kljub povišanim temperaturam zraka se poraba pitne vode ni bistveno povečala. Po sprejetju varčevalnih ukrepov in priporočil za racionalno rabo vode se je poraba nekoliko zmanjšala, kar nedvomno kaže na to, da se uporabniki zavedajo resnosti trenutnega položaja in večjo pozornost namenjajo racionalni rabi pitne vode.

Občinska komunalna podjetja Marjetica Koper, Komunala Izola in Okolje Piran, bodo kljub omilitvi ukrepov tudi v prihodnje z vodo ravnala varčno, župani in direktor Rižanskega vodovoda pa tudi prebivalke in prebivalce obalnih občin pozivajo, naj tako ravnajo še naprej. Odjemalke in odjemalci pitne vode rižanskega vodovoda naj bodo predvsem pozorni na nekontrolirane izlive v njihovem internem vodovodnem omrežju, o morebitnih okvarah in poškodbah na vodovodnem sistemu, pa naj nemudoma obvestijo Rižanski vodovod Koper.