Preglej vse novice

Prišel je čas Fantazime v Čudolandiji

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Koprski Titov trg je danes pozno popoldne zablestel v vsej svoji lepoti. Prižig lučk na božično-novoletni jelki in druge mestne praznične razsvetljave ter letošnja novost – mapping, s katerim je Pretorska palača zasijala na prav poseben način, so številnim obiskovalcem dali vedeti, da Fantazima v Čudolandiji, ki se je uradno začela danes, nikogar ne bo razočarala.

S tradicionalnim prižigom praznične razsvetljave se je danes, 29. novembra, v Kopru začela Fantazima v Čudolandiji. V sodelovanju z Radiem Koper in Radiem Capris so ob spremljavi skupine Gedore za dobro vzdušje skrbeli znani primorski glasbeniki – energični Lea Sirk in Anika Horvat, legendarna Slavko Ivančić in Tulio Furlanič, nostalgični Iztok Novak Easy ter Žiga Rustja in Klapa Semikantá, ki so ob koncu v en glas zapeli v prazničnem času nepogrešljivo zimzeleno uspešnico Bela snežinka.

Na odru se jim je pridružil tudi prvi mož koprske občine Aleš Bržan, ki je povedal, da se je čudež v Kopru zgodil že pred kakšnim mesecem in se nato razširil po vsej državi. S tem je, seveda, mislil na dobrodelno akcijo za malega Krisa in prijatelje, ki so po zaslugi dobrih ljudi dobili novo priložnost. Ob tej priložnosti je zbrane pozval, naj bodo sočutni in dobri, pripravljeni prisluhniti in pomagati sočloveku: »Naj se zgodi veliko malih čudežev tudi v tem mesecu«. Tudi sicer bosta letošnji december zaznamovali dobrodelni akciji obeh radijskih postaj, Hladilnik toplega srca Radia Capris in projekt Botrstvo Radia Koper.

Vstop v praznično dogajanje v koprski občini je letos samo na osrednjem prizorišču pospremilo približno štiri tisoč obiskovalcev, ki niso mogli skriti navdušenja nad letošnjo novostjo, t. i. mappingom oziroma posebno video projekcijo z glasbeno podlago, s katero je Pretorska palača zažarela na prav poseben način. Dobrih pet minut dolga projekcija bo sicer na sporedu vsak dan med 17. in 22. uro, in sicer na vsake pol ure. Prav zaradi mappinga, ki na trgu potrebuje popolno temo, se bo pestro praznično dogajanje letos preselilo v Taverno in v park nasproti Uprave za pomorstvo, kjer so danes začele obratovati tudi hiške s praznično gostinsko ponudbo.

Zaradi visokih temperatur in dežja v zadnjih dneh drsališče ob morju danes še ni zaživelo, bo pa drsanje na po naših podatkih največjem drsališču v Sloveniji možno že v naslednjih dneh. Prav tako bo v naslednjih dneh praznično podobo dobil tudi Prešernov trg, dopolnitve razsvetljave pa se obetajo tudi v parku nasproti Uprave za pomorstvo.

Vsakodnevni bogat kulturno-glasbeni program Fantazime se nadaljuje jutri dopoldne z otroško predstavo in večernim nastopom skupine Karamela v Taverni. Dnevi v tednu bodo sicer tematsko obarvani, nedelje bodo v znamenju klapskih večerov – to nedeljo bo nastopila klapa San Lorenzo – ob ponedeljkih bo čas za pevske zbore in folklorne skupine, torki bodo namenjeni glasbi pihalnih orkestrov, srede pa bodo umirjeno akustične. Mladi glasbeniki nas bodo navduševali ob četrtkih, petki pa vabijo na koncerte »tribute« skupin, medtem ko bodo sobote začinili priznani primorski glasbeniki. Program in dogajanje letošnjega decembra spremljajte na http://visitkoper.si/dozivetja/fantazima-v-cudolandiji/.