Preglej vse novice

Priznanja za 62 najuspešnejših maturantov

Kategorija: Splošno
Datum objave:

V letošnjem šolskem letu se je med najuspešnejše maturante in maturantke zapisalo 62 dijakov in dijakinj, ki prihajajo iz vseh štirih koprskih srednjih šol in Ljudske univerze. V protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega jih je včeraj sprejel župan Mestne občine Koper Aleš Bržan in jim za odličen uspeh na maturi podelil posebna priznanja ter jim zaželel veliko uspeha na nadaljnji, samostojnejši poti.

Najuspešnejši dijaki, ki so v letu 2022 zrelostni izpit opravili z odliko, prihajajo iz štirih koprskih srednjih šol, in sicer Gimnazije Koper, Gimnazije Gian Rinaldo Carli Koper, Srednje ekonomsko-poslovne šole Koper in Srednje tehniške šole ter Ljudske univerze. Najuspešnejših dijakov in dijakinj, ki bodo čez nekaj dni prestopili prag fakultete, je bilo letos 62, med katerimi se jih lahko kar 32 pohvali, da so maturo opravili z odliko, trije so presegli prag 30 in več točk ter postali zlati maturanti, osem dijakov je z odliko opravilo poklicno maturo, 19 pa zaključni izpit.

Ker je končni cilj vsakega posameznika vpis na želeno fakulteto, jim je koprski župan Aleš Bržan položil na srce, naj se ne bojijo izzivov v novem poglavju življenja. Vsak kdaj doživi razočaranje, a mu vedno znova sledijo srečni trenutki.  Če zna človek uspeh enačiti s srečo, je zagotovo na dobri poti. Koprskim maturantom sta čestitala tudi Žan Papič, ki je povezoval program, in komik Boštjan Gorenc Pižama, ki je poskrbel za zabavo.

Foto: Foto Belvedere