Zapri
14. 05. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v treh referendumskih kampanjah Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Zapuščena vozila v garažnih hišah bodo odstranili

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Uporabniki Garažne hiše Prisoje, Garažne hiše na Bernetičevi ulici na Markovcu in Garažne hiše na Krožni cesti opozarjajo na vse več zapuščenih in neregistriranih vozil, ki zasedajo dragocena parkirna mesta v njihovi soseski. Medobčinska uprava Istre in Marjetica Koper sta zato združili moči v skupni akciji odvoza zapuščenih vozil, ki jo bosta izvedli jutri, 29. septembra.

Ob čedalje višjem številu avtomobilov na naših cestah se je zvišalo tudi število zapuščenih vozil, ki jih lastniki ne predajo v razgradnjo. Veliko odsluženih vozil prepogosto obtiči in razpada ravno na parkiriščih ali garažnih hišah, s čimer odžirajo nujno potrebna parkirna mesta. Da bi sprostili trajno zasedene parkirne prostore, bodo medobčinsko redarstvo MUI, Marjetica Koper in Gasilska brigada Koper jutri, 29. septembra, ob 8. uri začeli odstranjevati zapuščena in neregistrirana vozila.

Dogovor o odvozu vozil je medobčinsko redarstvo uskladilo tudi s koprsko gasilsko brigado, ki bo s posebnimi vozički odstranila vozila, saj pajek, ki odvaža takšna vozila, zaradi prenizkega stropa in vhoda ne more v garažno hišo. Vozila bodo izvlekli iz garaže, naložili na pajka in odpeljali na odlagališče.

Medobčinsko redarstvo vljudno prosi lastnike zapuščenih vozil, ki že dolga leta samevajo v Garažni hiši Prisoje, Garažni hiši na Bernetičevi ulici in Garažni hiši na Krožni cesti, da do četrtka sami odmaknejo odsluženo vozilo, v nasprotnem primeru sledi odvoz. Za lastnike, ki vozil ne umaknejo, je predpisana sankcija v višini 120 evrov, stroški odvoza pa znašajo 85,40 evra.

Foto: MOK