Preglej vse novice

Prva faza rekonstrukcije ceste v Dekanih že zaključena

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper je pred tedni sklenila prvi del rekonstrukcije ceste od središča vasi – placa do športnega parka Dekani v vrednosti nekaj več kot 135 tisoč evrov. V okviru obnove 258 metrov dolgega odseka ceste so delavci v celoti odstranili zgornji ustroj ceste in jo preplastili, vzdolž cestišča pa zamenjali 255 metrov obstoječega vodovoda. Na novo so uredili tudi 22 hišnih priključkov.

Občina je za naložbo, s katero je poskrbela za večjo prometno varnost, boljšo prevoznost cest in lažje dostope krajanov do hiš, odštela 135.162,37 evra brez vštetega davka. Izbrani izvajalec, družba CPK, d. d., je moral zaradi dotrajanosti in številnih poškodb na vozišču odstraniti zgornji ustroj ceste, jo preplastiti, zamenjati 255 metrov obstoječega vodovoda dotrajanih azbestno-cementnih cevi in na novo urediti 22 hišnih priključkov.

Kmalu sledi še druga faza rekonstrukcije, v okviru katere bo občina temeljito obnovila še drugi, 260 metrov dolg odsek ceste, ki vodi proti središču vasi, zgradila 245 metrov vodovoda in 26 hišnih priključkov. Razpis za izbiro izvajalca za drugo fazo bo objavila predvidoma še ta mesec, če bo šlo vse po načrtih, bo naložba v celoti sklenjena poleti. Ocenjena vrednost druge faze naložbe znaša 118.960,97 evra z vključenim davkom.