Preglej vse novice

Prvi predlogi letošnjega projekta Predlagam – odločam ugledali luč sveta

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper bo v letih 2021 in 2022 skupaj namenila skoraj milijon evrov za izvedbo projektov v okviru participativnega proračuna. Izmed 184 projektov so občanke in občani lani izglasovali 70 projektov v skupni vrednosti 949.936 evrov, v teh dneh se zaključujeta prva dva. Na Markovcu se končuje ureditev košarkarskega igrišča, na Socerbu pa otroškega, medtem ko se je v Popetrah začela obnova otroškega igrišča. 

V teh dneh se zaključujeta prva dva projekta, ki so ju občanke in občani z glasovanjem lani uvrstili med tiste, ki jim bo Mestna občina Koper v letošnjem in naslednjem letu namenila skupaj 949.936 evrov. V vasi Socerb bodo otroško igrišče z nekaj igrali za najmlajše in košarkarskim košem za starejše otroke ter mladostnike dobili tik pred praznovanjem praznika sv. Socerba. Občina je v okviru gradbenih del ogradila območje, nasula prodec, uredila ploščad za košarkarsko igrišče in ozelenila okolico. Otrokom sta na voljo igralo z gugalnicami, toboganom in plezalom ter konjiček za najmlajše otroke, investicija pa je znašala 22.800 evrov.

Prav tako bo konec maja namenu predano obnovljeno košarkarsko igrišče na Markovcu, ki doslej ni bilo primerno za igranje. Občina je v okviru del poravnala asfaltno podlago, na novo zarisala črte in postavila nove koše, za investicijo pa bo odštela približno 20.000 evrov.

Dotrajano igrišče v vasi Popetre, ki je bilo doslej opremljeno le z dvema goloma, asfalt ob robu igrišča pa se je posedal, bo kmalu lahko gostilo različne športne navdušence. Investicija, s katero bo občina pripomogla k varnejši igri otrok in aktivnejšemu ter bolj zdravemu življenjskemu slogu vseh vaščanov, bo stala 24.000 evrov.