Zapri
22. 05. 2024 Javno naznanilo o drugi javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Koper Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Redarji in policisti po podpisu sporazuma še bolj povezani

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Koprski redarji in policisti so danes naredili še korak naprej k okrepitvi medsebojnega sodelovanja. Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan in direktor Policijske postaje Koper Igor Ciperle sta namreč v prostorih občinske uprave podpisala protokol o sodelovanju in tako tudi formalno utrdila povezavo med institucijama.

Občinsko redarstvo in Policijska postaja Koper že vrsto let dobro sodelujeta na različnih delovnih področjih, o tem pričajo tudi številne skupne akcije, s katerimi skrbijo, da se občanke in občani na ulicah počutijo varni. S sporazumom, ki sta ga danes podpisala župan Mestne občine Koper Aleš Bržan in direktor Policijske uprave Koper Igor Ciperle, bosta službi sodelovanje še okrepili, in sicer na področju varnosti v cestnem prometu, zagotavljanja javnega reda in miru ter varovanja okolja. Še naprej si bodo izmenjevali informacije, izkušnje ter izvajali naloge in aktivnosti, s katerimi bodo pripomogli k večji informiranosti in ozaveščenosti ljudi. Na ta način bodo še bolj učinkovito opravljali svoje poslanstvo in skrbeli za splošno varnost vseh nas.

Na današnjem srečanju v prostorih koprske občinske uprave sta Bržan in Ciperle spregovorila tudi o dosedanjem skupnem delu. Strinjala sta se, da je izmenjava znanj in izkušenj med redarji in policijo nujna ter da je sodelovanje med njimi dobro.