Zapri
05. 04. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v kampanji za evropske volitve Preberi več
Zapri
Covid-19
Vse informacije o storitvah in ukrepih v času razglašene epidemije Preberi več
Preglej vse novice

Zaživel telefon za psihološko podporo v času epidemije

Kategorija: COVID-19
Datum objave:

V sklopu akcije Odgovorni in odporni so pred dnevi vzpostavili telefonsko številko za psihološko podporo prebivalcem v času drugega vala epidemije koronavirusa. Na brezplačni telefonski številki 080 51 00 bodo strokovno pomoč nudili strokovnjaki s področja duševnega zdravja.

Kot so zapisali na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, želijo s telefonom zagotoviti podporo ljudem, ki se v času epidemije soočajo z različnimi stiskami. Na brezplačni telefonski številki 080 51 00 bodo 24 ur na dan, vse dni v tednu strokovno pomoč nudili strokovnjaki s področja duševnega zdravja.

Telefon je namenjen krajšim pogovorom za čustveno podporo pri obvladovanju tesnobe, strahu, jeze in drugih čustvenih stanj, podporo obolelim s koronavirusom in njihovim svojcem ter ob izgubi bližnjih. Pomoč na brezplačni telefonski številki lahko poiščejo tudi vsi tisti, ki potrebujejo podporo ob spopadanju z izgubo zaposlitve, čakanjem na delo ali težavah, ki so povezane z delom od doma, pa tudi z drugimi izzivi, ki jih prinaša ta čas. Za blaženje stisk so na voljo tudi spletne delavnice. Več pa na naslednji povezavi.