Preglej vse novice

Rumeno-modre noči s pestrim programom

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Potem ko je organizatorjem Rumeno-modrih noči minuli konec tedna zagodlo vreme, so del programa prestavili na Modre noči, ki jih bomo v Kopru gostili od četrtka do nedelje, 1. do 4. avgusta.

 

Dogajanje se bo v sklopu prireditve začelo že pojutrišnjim, v četrtek, 1. avgusta, s koncertom Freedom fighters and friends v Taverni in nastopom Luke Basija, Daniela Popovića in Riye na trgu pri Upravi za pomorstvo, dan kasneje, v petek, 2. avgusta, pa se bo dogajanje razširilo na dve dodatni prizorišči – Ukmarjev in Titov trg – ki bosta tudi v soboto gostili izbrane glasbene goste.

 

V petek bo na osrednjem mestnem trgu nastopil godalni orkester z Vaskom Atanasovskim, na Ukmarjevem trgu bosta občinstvo zabavali skupini Tabu in Gedore, trg pri Upravi za pomorstvo bo gostil Ano Pupedan in zasedbo Bakan Rock Gang, Taverna pa bo v znamenju zabave s Samodajefešta reunion. Dan kasneje bosta na Titovem trgu nastopili folklorna skupina Oljka in skupina Šukar, na Ukmarjevem trgu Robbie Williams Tribute Band in Pankrti, medtem ko bo na trgu pri Upravi za pomorstvo prepevala skupina Karamela. Pestro bo tudi v Taverni, kjer bodo za glasbo skrbeli znani koprski DJ Valentino Kanzyani, Lea Sirk in Tomy Declerque.

 

Tudi zadnji dan prireditve, nedelja, 4. avgusta, bo postregel s pestrim glasbenim izborom na treh prizoriščih: na Titovem trgu bodo igrali En big band, na trgu pri Upravi za pomorstvo bodo nastopili Primorski fantje in Natalija Verboten, v Taverni pa bodo obiskovalci lahko plesali v ritmih vroče salse.

 

Vse štiri dni bo poskrbljeno tudi za najmlajše, in sicer na Ukmarjevem trgu, pred kavarno Kapitanija in v Taverni, kjer bodo med 9. in 11. uro zjutraj različne tematske delavnice in animacija za otroke.

 

 

Obetajo se tudi zapore prometa

V času prireditve bo prišlo tudi do spremembe prometnega in parkirnega režima. Vse štiri dni bo tako med 17. in 3. uro zjutraj za promet povsem zaprta Pristaniška ulica, in sicer od krožišča s Piransko cesto do Ukmarjevega trga, popolna zapora bo veljala tudi na Kidričevi ulici.

 

Stanovalci Nazorjevega trga, Glagoljaške ulice, Mladinske ulice, Vergerijevega trga in Izolskih vrat bodo lahko v tem času do svojih domov dostopali po Petronijevi ulici.

 

Poleg tega bo zaradi Lunaparka vse do 14. avgusta za promet zaprto parkirišče za novim olimpijskim bazenom, medtem ko bo zapora parkirišča na Ukmarjevem trgu veljala med petkom, 2. (od 5.30 zjutraj), in nedeljo, 4. avgusta (do 12. ure).

 

Stanovalci mestnega jedra bodo lahko z veljavnimi dovolilnicami parkirali na Trgu Brolo, jih pa organizatorji prosijo, da, če je le možno, v času prireditve svoja vozila premestijo na parkirišča izven mestnega jedra.

 

Več o programu si lahko preberete na https://rumeno-modre-noci.si/.