Preglej vse novice

Še ta mesec obnova dela ceste do Zabavelj

Kategorija: Splošno
Datum objave:

V kratkem se bo začela obnova dela ceste do vasi Zabavlje. Sanacijo bo izvajalo podjetje Komus d. o. o. iz Postojne, ki bo v okviru naložbe uredilo in asfaltiralo tudi eno od dostopnih poti v zaselku Butari.

 

Občina bo izvajalca del v delo uvedla še v tem tednu, gradnja pa se bo začela prihodnji teden. Naložba predvideva rekonstrukcijo 75 metrov dolgega odseka glavne prometnice do Zabavelj, ki je bil dotrajan, zaradi poškodb na cestišču pa tudi nevaren. Poleg tega bodo obnovili in na novo uredili rob cestišča, zgradili dva nova jaška in postavili cevi za meteorno kanalizacijo, obnovili pa bodo tudi del podpornega zidu ob cesti.

Sledi še ureditev 132 metrov dostopne gramozne poti do zaselka Butari, ki jo bodo nato tudi asfaltirali. Vrednost naložbe znaša 39 tisoč evrov, od katerih bo večji del, 35 tisoč evrov, financirala koprska občina, dodatnih 4 tisoč evrov pa bo prispevala krajevna skupnost Gračišče. Če gre vse po načrtih, bo obnova zaključena konec novembra, v času del bo promet potekal izmenično enosmerno.