Preglej vse novice

Sklad bo prenovil 24 stanovanj v mestnem jedru Kopra

Kategorija: Splošno
Datum objave:

V naslednjih dneh bo Javni stanovanjski sklad začel celovito prenavljati 24 stanovanj v starem mestnem jedru Kopra in tako bistveno izboljšal bivalne pogoje ter kakovost življenja svojih najemnikov. Izbrana izvajalca del sta bila v delo uvedena v sredo, 27. maja, naložba bo v celoti sklenjena konec oktobra. Zanjo so pridobili tudi nepovratna evropska sredstva Evropskega sklada za regionalni razvoj.

V okviru projekta bo sklad celovito energetsko saniral 24 najemniških stanovanj v 16 objektih na različnih lokacijah starega mestnega jedra, nekatere med njimi pa bo prenovil tudi od znotraj. V skoraj vseh stanovanjskih enotah se bo lotil obnove zunanjega ovoja objekta, zamenjal okna, polkna in vrata ter popravil streho, v določenih objektih bo poleg tega na novo uredil kopalnico, zbrusil parket, pobelil stene in uredil kletne prostore ter opravil druga manjša vzdrževalna dela. Obnovo je sklad prek javnega razpisa poveril družbama Finali, d. o. o. in Koinstal, d. o. o., ki bosta dela sklenila v roku petih mesecev.

Vrednost naložbe znaša 373.382 evrov, od katerih bo dobršen del, 298.705 evrov, sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj iz naslova mehanizma Celostnih teritorialnih naložb, 74.676 evrov pa bo prispeval Javni stanovanjski sklad Mestne občine Koper.

Kot je povedala vršilka dolžnosti direktorice Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Koper Mojca Hilj Trivič, so zadovoljni, da jim je uspelo v nabor prvotno izbranih 18 stanovanj dodati še šest novih. Z naložbo želijo v prvi vrsti izboljšati kakovost življenja najemnikov in poskrbeti za revitalizacijo objektov mestnega jedra. Napovedala je tudi, da v kratkem pričakujejo pridobitev gradbenega dovoljenja za prvi sklop stanovanjskih enot na območju Nad Dolinsko v Olmu.

»Super je, da je stanovanjski sklad zagnal projekt obnove 24 stanovanjskih enot in da se naposled bliža tudi začetek gradnje neprofitnih stanovanj v Olmu, s katerimi bomo občankam in občanom zagotovili boljše pogoje za bivanje,« je napovedane aktivnosti koprskega stanovanjskega sklada pozdravil prvi mož koprske občine Aleš Bržan.