Preglej vse novice

Nujno varstvo otrok bo organizirano na domu

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Predvideno nujno varstvo za predšolske otroke in osnovnošolce do petega razreda, ki ga bodo lokalne skupnosti zagotavljale staršem, zaposlenim v sektorju kritične infrastrukture ali na področju nacionalne varnosti, se bo v izogib širjenju možnosti okužbe s koronavirusom izvajalo izključno na domu. Tako narekuje odlok, ki ga je danes sprejela nova vlada. Varovanje bosta od jutri, 16. marca, dalje na podlagi izražene potrebe po varstvu usklajevala Mestna občina Koper in Vrtec Koper.

Varovanje je namenjeno predšolskim otrokom in osnovnošolcem do petega razreda, katerih starši bodo nujno potrebovali varstvo, ker sta oba starša oziroma eden v primeru enostarševske družine dolžni še naprej opravljati svoje delo (zdravstveni delavci, zaposleni v civilni zaščiti, vojski, policiji in v drugih službah, ki so pomembne za oskrbo prebivalstva, ter drugi, ki s pisno izjavo delodajalca izkazujejo, da opravljajo delo, ki je pomembno za delovanje družbe in države v izrednih razmerah).

Varstvo, ki ne vključuje prehrane, bo zagotovljeno za vse otroke, ne glede na to, v katero obliko predšolskega varstva so vključeni, če ima eden od staršev stalno prebivališče v Mestni občini Koper, in za vse otroke, ki so vključeni v Javne vrtce Mestne občine Koper, četudi starši nimajo stalnega prebivališča v Mestni občini Koper. Varstvo bo zagotovljeno tudi za vse otroke, ki obiskujejo eno od osnovnih šol v Mestni občini Koper oziroma katerih starši imajo stalno prebivališče v Mestni občini Koper.

Vrtec Koper bo nujno varstvo zagotavljal na podlagi pisne izjave in potrdila delodajalca, pri katerem je starš zaposlen, ki ju morajo starši posredovati na naslov info@vrteckoper.siStarši lahko za dodatne informacije od jutri, 16. marca, dalje, pokličejo tudi na telefonsko številko 030 370 596, in sicer vsak delavnik, med 9. in 17. uro.

 

Izjava o potrebi po varovanju otrok na domu in Potrdilo delodajalca o upravičenosti do varovanja otrok sta dostopna tukaj: