Zapri
05. 04. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v kampanji za evropske volitve Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Od jutri zaprte javne športne površine in javne sanitarije

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Športno rekreacijski park Bonifika, Center športov na mivki, večnamensko športno igrišče in otroško igrišče (na strehi balinarske dvorane) na Beblerjevi ulici ter številna igrišča v krajevnih skupnostih bodo od jutrišnjega dne zaprti. Marjetica Koper bo jutri zaprla tudi javne sanitarije v mestnem jedru.

Razmere v Sloveniji se zaostrujejo iz ure v uro, prav tako tudi varnostni ukrepi, ki jih sprejema država. Vse z namenom omejiti oziroma povsem preprečiti nadaljnjo širitev okužbe s koronavirusom SARS-CoV-2.  V Mestni občini Koper bodo zato od jutri (15. marca 2020) dalje zaprte javne športne površine in igrišča, ki jih upravlja Javni zavod za šport, otroška igrišča v krajevnih skupnostih, ob šolah in vrtcih  ter javne sanitarije. Občankam in občanom polagamo na srce, naj bodo odgovorni in do nadaljnjega ne obiskujejo niti drugih, sicer javno dostopnih igrišč ter javnih površin.

Če želimo zajeziti splošno širjenje okužbe z novim virusom, je namreč pomembno predvsem dosledno slediti preventivnim ukrepom in priporočilom Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Zadržujte se doma, omejite druženje in se izogibajte vsem javnim prostorom ter površinam, na katerih se zbirajo večje skupine ljudi. Ob prvih znakih okužbe pokličite svojega zdravnika.

Zdaj je čas, da kot družba stopimo skupaj in si kot prioriteto zastavimo zdravje – najprej svoje in svojih bližnjih, s tem pa posredno tudi naše skupnosti.