Preglej vse novice

Svetlobna žoga za 100 koprskih nogometnih let

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Prvo in najlepše darilo ob stoletnici obstoja koprskega nogometa je zagotovo vrnitev med prvoligaše. Nagrade v obliki prve zmage še ni, a za to bo priložnost že ta konec tedna, ko bodo Koprčani gostili ljubljansko Olimpijo. V čast 100. obletnici koprskega nogometa bodo v klubu v prihodnjih tednih pripravili razstavo, že od jutri pa bo pogled na Bonifiko krasila znamenita nogometna žoga.

Novodobna zgodovina koprskega nogometa pozna vzpone in padce, taki so tudi zametki žogobrca v Kopru. Prva nogometna ekipa Kopra je bil leta 1920 ustanovljeni Circolo Sportivo Capodistriano. V 100 letih so na koprskih nogometnih zelenicah odigrali številne tekme, v koprskih dresih se je urilo veliko nogometašev, omeniti velja tudi nekaj naslovov pokalnega prvaka in znameniti naslov državnega prvaka iz leta 2010. Takrat je klub doživljal svoj vrhunec, v zadnjih letih pa tudi najgloblji padec. A koprski nogometaši so se hitro vrnili med prvoligaše.

Po epidemiji koronavirusa, ki je prizadela ves svet, so v lanski sezoni drugoligaško tekmovanje prekinili, Koprčani pa so kot prvouvrščeni napredovali rang više. In takrat se je praznovanje lahko začelo. Uspeha – vrnitve v elitno prvo ligo so se ob jubileju razveselili številni ljubitelji koprskega nogometa. Novo sezono, v kateri tekme zaradi preprečevanja širjenja okužb potekajo za zaprtimi vrati, si želijo v klubu zaključiti med najboljšimi. Uvodno tekmo in primorski derbi s Sežano so izgubili, a priložnost za nove točke bo že v nedeljo. Rumeni bodo gostili Olimpijo, tekma se bo začela ob 18. uri.

Medtem bo Mestna občina Koper poskrbela za lepši pogled na stadion. Na krožišču ob stadionu Bonifika bo namreč že od jutri znova stala znamenita svetlobna žoga, ki jo bo občina postavila v čast 100. obletnici koprskega nogometa. Delavci so danes začeli nameščati nosilni podest, jutri pa bodo nanj pritrdili še svetlobno žogo, ki bo zasijala na predvečer prve domače tekme v soboto, 29. avgusta.