Zapri
05. 04. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v kampanji za evropske volitve Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Titov trg odet v glasbene note Male simfonije Kopra

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Ob 30. obletnici sprejetja Resolucije o pomorski usmeritvi Republike Slovenije se bo v soboto, 11. septembra, pod zvezdnatim nebom na osrednjem mestnem trgu v Kopru odvilo nepozabno glasbeno doživetje Mala simfonija Kopra. Nadvse pestro kulturno dogajanje bo spremljala razstava fotografij Luke Koper v Galeriji Loggia. Prihajajoči dogodek je tako dokaz, da kultura v teh negotovih časih ni le preživela, ampak cveti še naprej.

Z Malo simfonijo Kopra bomo v soboto, 11. septembra, ob 19.30 na Titovem trgu obeležili 30. obletnico sprejetja Resolucije o pomorski usmeritvi RS, v katero je država leta 1991 zapisala svojo zavezanost morju. Vpetost Slovenije v mednarodne prometne tokove z lastnim izhodom na morje je izjemna prednost slovenskega gospodarstva, zato bo slavnostni govornik ob tej priložnosti minister za infrastrukturo RS Jernej Vrtovec.

Na edinstveno glasbeno popotovanje bo obiskovalce popeljal Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije, s svojimi glasbenimi notami bo Titov trg zavzela mlada, vendar že mednarodno uveljavljena flavtistka Eva-Nina Kozmus, ki bo svoje moči združila z orkestrom. Glasbeno ponudbo večera bo popestril tudi Rezidenčni ansambel DPG. V sklopu spremljevalnega programa bo v Galeriji Loggia postavljena razstava fotografij Luke Koper Kristjana Stojakovića, ki se bo kot vsebinska dopolnitev koncerta navezovala na prvo Simfonijo Kopra. Ta je pred dvema letoma industrijsko območje koprskega pristanišča spremenila v priložnostno kulturno prizorišče in k poslušanju privabila številne obiskovalce. Razstavo in prevod razstavljenih fotografij v 3D svet bosta oblikovala kustosa Filip Mehmedovič in Črt Kozlovič.

Prireditev s skupnimi močmi pripravljajo Ministrstvo za infrastrukturo, Uprava Republike Slovenije za pomorstvo, Mestna občina Koper, Luka Koper in Društvo prijateljev glasbe. S tem organizatorji odpirajo novo poglavje tesnega sodelovanja na področju oživljanja kulturnega utripa v mestu.