Zapri
22. 05. 2024 Javno naznanilo o drugi javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Koper Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Tudi nedelja v znamenju koles in začasnih popolnih zapor prometa 

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Po včerajšnji dirki državnega prvenstva v vožnji na čas nas v nedeljo, 20. junija, čaka še kolesarska dirka v cestni vožnji. Za lažjo organizacijo poti v mesto in iz njega pred odhodom na naši spletni strani preverite, katere ceste bodo prevozne in na katerih parkiriščih lahko parkirate.

Kolesarska dirka državnega prvenstva v cestni vožnji bo na sporedu v nedeljo, 20. junija, med 8. in 20. uro. Start in cilj 17,2 kilometra dolge krožne trase bo na Piranski cesti, obetajo se začasne popolne zapore prometa. Kolesarji bodo prekolesarili 10 krogov in premagali skupno 172 kilometrov.

V času dirke (med 8. in 20. uro) bo premična zapora potekala po naslednjih odsekih cest: Piranska cesta, Istrska (obalna) cesta, Krožna cesta, Ulica Vena Pilona, Cesta na Markovec, cesta Istrskega odreda, Dolinska cesta, krožišče glavne ceste Koper–Dragonja, cesta Šalara–Vanganel in Bonini–Vanganel, Tribanska cesta, odsek ceste od Slavčka do krožišča Inde, Ljubljanska cesta in cesta Zore Perello Godina. Kratkotrajne popolne zapore bodo na posameznih odsekih cest trajale od 30 do največ 45 minut.

Za promet bo ves čas trajanja dirke povsem zaprt le del Piranske ceste, in sicer med krožiščema pri semedelskem nadvozu in pri tržnici. Zapora bo zaradi ureditve prireditvenega prostora in postavitve varnostnih ograj veljala med 6. in 24. uro, v tem času bosta za promet zaprti parkirišče ob olimpijskem bazenu in večji del parkirišča P+R v Semedeli.

Obiskovalke in obiskovalce mesta še posebej opozarjamo, da del nedeljske trase poteka po Istrski (obalni) cesti, zato bo občasno omejen tudi dostop na parkirišče v Žusterni. Dostop do parkirišča bo zaradi zagotavljanja varnosti tekmovalcev in drugih udeležencev v prometu sicer možen v smeri poteka trase, in sicer čez Markovec po Istrski (obalni) cesti, oziroma skozi naselje Žusterna, medtem ko iz smeri Kopra (krožišče pri semedelskem nadvozu) dostop ne bo omogočen.

Obiskovalcem kopališča v Žusterni in novega obmorskega parka svetujemo, da svoja vozila parkirajo na drugih bližnjih parkiriščih oziroma se na kopanje odpravijo peš ali s kolesom. 

Občankam in občanom se za razumevanje že vnaprej zahvaljujemo.