Preglej vse novice

V šolo s Pešbusom in rokometaši

Kategorija: Splošno
Datum objave:

V torek, 26. novembra 2019, bodo med 7.30 in 8.10 otroke na poti v nekatere koprske osnovne šole spremljali rokometaši Rokometnega društva Koper. Poleg dobre družbe s športnimi vzorniki bodo otroci dobili še vstopnice s povabilom na rokometno tekmo.

 

Pešbus je nacionalna kampanja spodbujanja odhoda otrok v šolo peš. Do šole hodijo v organizirani skupini, po stalnem urniku, varnih poteh in v spremstvu starejših. Letos projekt poteka na osnovnih šolah Dušana Bordona, Antona Ukmarja, Elvire Vatovec Prade, Sveti Anton in Škofije, kjer otroci pridno pešačijo in v svojo družbo vabijo še ostale vrstnike ter odrasle, ki bi želeli sodelovati kot spremljevalci. Za uporabnike Pešbusa bo prav poseben dan v torek, 26. novembra 2019, ko jih bodo med 7.30 in 8.10 v šolo pospremili rokometaši Rokometnega društva Koper.

Mestna občina Koper se že vrsto let pridružuje kampanjam za spodbujanja trajnostne mobilnosti. V letu 2018 je osvojila celo naziv najbolj aktivne občine na področju trajnostne mobilnosti. Trenutno v sklopu projekta SaMBA poleg Pešbusa izvaja še pilotne projekte za spodbujanje hoje v vrtec in usposabljanje starejših za (ponovno) uporabo kolesa za vožnjo po dnevnih opravkih v poznih letih. Vse z namenom spreminjanja mobilnostnih navad za spodbujanje zdravega in občanom prijaznega bivalnega okolja.

Projekt je sofinanciran v okviru transnacionalnega programa Interreg Območje Alp 2014–2020 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Linije, postaje in točne ure odhodov so objavljene na www.etmkoper.si/pesbus.