Preglej vse novice

V torek na voljo brezplačna pravna pomoč

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Ob dnevu odvetniške pravne pomoči pro bono odvetniki po državi že tradicionalno nudijo brezplačno pravno pomoč. V torek, 19. decembra, bo ta med 8. in 17. uro na voljo tudi v prostorih Mestne občine Koper. MOK je namreč ena od štirih občin v Sloveniji, ki so pristopile k akciji Odvetniške zbornice Slovenije.

Odvetniška zbornica svoj praznik obeležuje 19. decembra v spomin na leto 1918, ko je iz deželne postala nacionalna zbornica. Letos ga bo že trinajstič obeležila z akcijo Dan odvetniške pomoči pro bono.

Pro bono oziroma brezplačno pravno pomoč bodo odvetniki poleg v odvetniških pisarnah, po telefonu, po elektronski pošti ali prek videokonference nudili tudi v prostorih lokalnih skupnosti, ki so pristopile k akciji. Odvetniki bodo brezplačno pravno pomoč nudili tudi v prostorih Mestne občine Koper, in sicer v sejni sobi v pritličju na Verdijevi ulici 10, med 8. in 17. uro.

Slovenski odvetniki želijo z akcijo brezplačne pravne pomoči pomagati predvsem tistim, ki so pomoči najbolj potrebni, a si zaradi pomanjkanja finančnih sredstev ne upajo prestopiti praga odvetniških pisarn.

Odvetniki bodo občankam in občanom v okviru akcije posredovali predvsem splošne informacije o sporu in jim pojasnili pravne možnosti, ki jih v danem primeru omogočata zakonodaja in sodna praksa. Ob tem predlagajo, da občanke in občani na posvet s sabo prinesejo tudi morebitno dokumentacijo.

Foto: Pexels