Zapri
14. 05. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v treh referendumskih kampanjah Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

V veljavi sklep o plakatiranju v treh referendumskih kampanjah

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Župan Mestne občine Koper je skladno z Zakonom o volilni in referendumski kampanji in občinskim odlokom o oglaševanju sprejel Sklep o plakatiranju v referendumskih kampanjah za posvetovalne referendume, ki bodo 9. junija 2024. Žreb brezplačnih plakatnih mest bo v torek, 21. maja 2024.

Sklep o plakatiranju, ki je objavljen na oglasni deski v avli sedeža Mestne občine v Kopru, Verdijeva 10 ter na spletni strani Mestne občine Koper, določa lokacije v mestni občini, ki bodo na voljo za zagotovitev brezplačnega prostora za plakatiranje pod enakopravnimi pogoji za vse organizatorje referendumskih kampanj za posvetovalne referendume.

Žreb brezplačnih plakatnih mest bo v torek, 21. maja 2024. Predstavniki organizatorjev referendumske kampanje (referenduma o obravnavi ureditve pravice pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, referenduma o uvedbi preferenčnega glasu za volitve poslank in poslancev v Državni zbor RS ter referenduma o gojenju in predelovanju konoplje v medicinske namene ter o gojenju in posedovanju konoplje za omejeno osebno rabo) se morajo žrebanja udeležiti osebno in organizatorju žrebanja izročiti pisno pooblastilo organizatorja ter dokazilo o odprtju transakcijskega računa, ki ga zahteva 16. člen Zakona o volilni in referendumski kampanji.

Foto: MOK