Preglej vse novice

Veseli december tudi za socialno ogrožene posameznike in skupine

Kategorija: Splošno
Datum objave:
praznični paketi pomoči MOK

Številnim posameznikom iz socialno šibkejšega okolja praznične luči ne pričarajo nasmeha na obrazu, zato bo Mestna občina Koper tudi letos božično-novoletne praznike polepšala vsem, ki so zaradi življenjskih okoliščin sicer prikrajšani za praznična doživetja. Sredstva je občina namenila za pripravo prazničnih paketov pomoči in novoletno obdaritev najbolj ranljivih skupin v naši občini.

December je čas radosti in veselja, za številne družine pa je to tudi najtežji mesec v letu, saj v prazničnih časih še toliko bolj občutijo svojo stisko. Koprska občina je tudi letos s prazničnimi paketi pomoči stopila naproti starejšim in socialno ogroženim občankam in občanom. Prve pakete so v okviru programa Zagotavljanje materialnih in drugih socialnih pomoči, ki se sofinancira iz občinskega proračuna, prostovoljci in prostovoljke ter javni delavci Rdečega križa Slovenije dostavili že minuli teden, nekaj jih bodo še v naslednjih dneh. Skupno bodo razdelili 505 paketov s prazničnimi dobrotami in higienskimi izdelki, 300 jih bodo prejeli otroci socialno ogroženih družin, dodatnih 205 pa starostniki.

Sredstva je namenila tudi za novoletno obdaritev približno 1.185 socialno ogroženih posameznikov iz Mestne občine Koper, ki so vključeni v programe in storitve Centra za socialno delo Južna Primorska, Obalnega doma upokojencev Koper, Centra za komunikacijo, sluh in govor Portorož in Centra za usposabljanje Elvira Vatovec Strunjan.

Foto: RKS Koper