Preglej vse novice

Z junijem mestni avtobusni promet znova plačljiv, vračajo se tudi Kurjerce

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Potem ko je bil javni potniški promet v Mestni občini Koper v mesecu maju za vse uporabnike brezplačen, bo za vožnjo z avtobusom od ponedeljka, 1. junija, znova treba plačati. Vozovnic na avtobusu do nadaljnjega ne bodo prodajali, potnice in potniki jih bodo lahko kupili le v predprodaji na avtobusni postaji oziroma obstoječih kartomatih in ostalih prodajnih mestih. Prihodnji teden se na ulice znova vračajo tudi Kurjerce.

S ponedeljkom bo vožnja z mestnimi avtobusi možna le z veljavno vozovnico, ki jo bodo potniki kupili še pred vstopom v vozilo na enem od prodajnih mest v koprski občini, na avtobusu pa jih do nadaljnjega ne bodo prodajali. Spremembe se obetajo tudi za imetnike posebnih kartic (Koper Card Plus), ki se morajo pred vsako vožnjo registrirati na brezstičnem čitalcu pri vstopno/izstopnih vratih avtobusa. Ker v času veljave varnostnih ukrepov plačevanje za več oseb hkrati ne bo mogoče, bodo ti lahko vozovnico kupili le zase.

Sicer pa je vstop v vozilo še vedno mogoče le pri drugih oziroma zadnjih vratih, kjer je nameščeno razkužilo, ki ga morajo potniki obvezno uporabiti pri vstopu in izstopu iz vozila. Potniki morajo poleg tega nositi zaščitne maske in poskrbeti za 1,5-metrsko razdaljo med njimi, voznikom in drugimi potniki.

1. junija se na mestne ulice vračajo tudi Kurjerce, manjša električna vozila za prevoz oseb po mestnem jedru. Vozila bodo po dosedanjem urniku, in sicer vsak dan med 8. in 18. uro, vožnja z njimi bo še naprej brezplačna. Tudi pri vožnji s Kurjercami bodo morali uporabniki upoštevati posebne varnostne ukrepe in navodila pristojnih institucij, z vozilom se bo naenkrat lahko peljal le en potnik, izjemoma pa dva ali več, če so člani skupnega gospodinjstva oziroma v primeru spremstva.