Zapri
14. 05. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v treh referendumskih kampanjah Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Začelo se je zbiranje projektnih predlogov participativnega proračuna

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper je začela sprejemati predloge projektov participativnega proračuna, ki bodo po mnenju občank in občanov prispevali k izboljšanju življenja v njihovem kraju. Čas za oddajo predlogov je do vključno 16. maja do 24. ure. Po tem roku bo komisija preučila, ali so prispeli predlogi izvedljivi, nato bo sledilo glasovanje.

Mestna občina Koper nadaljuje tradicijo demokratičnega soodločanja s projektom Predlagam – odločam/Propongo – decido. Občanke in občani bodo tako imeli že četrtič možnost podati svoje projektne predloge in zamisli ter odločati o načinu razporejanja in porabe 960.000 evrov v letih 2025 in 2026. Zbiranje projektnih predlogov se je začelo v četrtek, 18. aprila, in bo trajalo vse do vključno 16. maja do polnoči.

Predlagani projekti bodo tudi letos razvrščeni v šest območij participativnega proračuna. Pogoji za oddajo projektnih predlogov so sicer zastavljeni tako, da dopuščajo čim več svobode in kreativnosti. Morajo pa predlogi zasledovati širši javni interes, biti morajo izvedljivi, finančno pa ovrednoteni med 10.000 in 40.000 evri. Med oddanimi predlogi so lahko tudi tisti, ki v preteklih letih niso bili izglasovani.

Projektne predloge lahko oddajo občanke in občani s stalnim prebivališčem v Mestni občini Koper, in sicer na spletni strani https://predlagamodlocam.koper.si/z digitalnim certifikatom ali osebno v vložišču Mestne občine Koper oziroma na sedežu krajevne skupnosti. Lokacije za oddajo projektnih predlogov si lahko ogledate na tej povezavi.

Vse pravočasno prispele predloge bo preučila komisija za participativni proračun v sodelovanju s strokovnimi službami MOK in tiste, ki ustrezajo predpisanim pogojem, junija dala na glasovanje.

Foto: MOK