Preglej vse novice

Začenja se Philips Ultra Trail z razgledi

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Ta konec tedna se začenja športna prireditev Philips Ultra Trail z razgledi, ki bo povezala Izolo, Koper, Piran in Kozino. V okviru prvega tovrstnega dogodka v slovenski Istri bodo lahko udeleženci med 5. in 7. novembrom izbirali med petimi razglednimi in slikovitimi trasami. Najkrajša je 11-kilometrska trasa za manj zahtevne tekače, 87-kilometrska pa predstavlja izziv tudi najzahtevnejšim tekačem.

Pri Športnem društvu Obala Trail so prejeli 700 prijav iz kar štirinajstih držav. Približno 214 udeležencev bo v sklopu Martinovega teka preteklo 11-kilometrsko traso, 196 tekačev se bo podalo na 18 kilometrov dolgo stezo Borotalco trail, 33-kilometrsko preizkušnjo bo preteklo 235 tekačev na Rio Mare trail, medtem ko bo 21 udeležencev skušalo premagati 63-kilometrsko traso Ogis Ultra Trail, približno 34 tekačev pa se bo podalo na najzahtevnejši 87-kilometrski izziv Obala Ultra Trail.

Prireditev je mnogo več kot zgolj športni dogodek. Namen organizatorja je namreč, da prireditev s tekom po različnih stezah poveže in svetu predstavi lepote slovenske Istre. Tako udeleženci kot opazovalci bodo lahko uživali v čudoviti naravi in razgledih, prav tako ne bo manjkalo vrhunskega lokalno pridelanega vina, olivnega olja in pršuta.