Preglej vse novice

Zagotovljeni dodatni dnevi za cepljenje, možno tudi cepljenje proti sezonski gripi

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Zaradi povečanega povpraševanja po cepljenju je Mestna občina Koper v sodelovanju z Zdravstvenim domom Koper in Zdravstvenim zavodom Cor Medico Ljubljana predvidela dodatne termine. Cepljenje za naročene na Dellavallejevi ulici 3 tako izvajajo že danes, nenaročeni pa se bodo lahko cepili v soboto in prihodnji teden. V teh dneh se nadaljuje tudi cepljenje proti sezonski gripi.

V prizadevanju po čim višji stopnji precepljenosti v Zdravstvenem domu Koper danes nadaljujejo cepljenje proti bolezni covid-19 s cepivom proizvajalca Pfizer Biontech, in sicer za vse, ki so se na cepljenje predhodno naročili. Da bi vsi, ki se do zdaj še niso odločili za cepljenje, lahko čim lažje prišli do cepiva, bodo naslednje cepljenje organizirali že to soboto, 13. novembra, med 9. in 12. uro. Predhodno naročanje ni potrebno, na voljo bo cepivo proizvajalca Pfizer.

Cepljenje za nenaročene bodo v ZD Koper znova organizirali v torek, 16. novembra, med 17. in 18. uro, udeleži se ga lahko vsak, ne glede na to, ali je občan koprske občine ali ne. Cepljenje bodo organizirali tudi v četrtek, 18. novembra, a le za predhodno naročene.

Sicer pa ZD Koper v Otroško šolskem dispanzerju organizira tudi cepljenje otrok, starih med 12 in 18 let. Cepljenje poteka po predhodnem naročilu na telefonski številki 05 6647 271.

Cepljenje tudi proti sezonski gripi

Začelo se je tudi cepljenje proti sezonski gripi, ki je brezplačno za vse z urejenim obveznim zdravstvenim zavarovanjem. Opraviti ga je mogoče hkrati s cepljenjem proti covidu-19 ali s kakršnim koli presledkom. V Zdravstvenem domu Koper ga izvajajo v ambulantah družinske medicine in Dispanzerju za otroke in šolarje, a le po prehodnem naročilu.

Cepljenje proti gripi brez naročanja organizirajo v Zdravstvenem zavodu Cor Medico Ljubljana, in sicer jutri, 12. novembra, in v petek, 19. novembra, med 14. in 18. uro v Šalari na Vanganelski cesti 20. Cepljenje bodo izvajali tudi vsako sredo od 15. do 17. ure v Ankaranu na Regentovi 2.