Preglej vse novice

Zapore zaradi del v Dekanih in Šmarjah

Kategorija: Splošno
Datum objave:

V teh dneh se začenja celovita obnova 260 metrov dolgega odseka v Dekanih, ki vodi proti središču vasi. V času del bo veljala popolna zapora, cesta bo za promet zaprta med 7. in 17. uro, dostop za stanovalce bo urejen. Občina že obnavlja cesto Šmarje–Puče, kjer pa velja delna zapora prometa.

Občina bo za drugo fazo naložbe v Dekanih, celovito obnovo 260 metrov dolgega odseka v Dekanih, ki vodi proti središču vasi, odštela približno 160.000 evrov (brez DDV-ja). Dela, ki bodo trajala predvidoma tri mesece, bo izvedla družba Finali, d. o. o. Delavci bodo v okviru obnove v celoti odstranili zgornji ustroj ceste in jo preplastili, vzdolž cestišča pa zamenjali 245 metrov obstoječega vodovoda. Na novo bodo uredili še 25 hišnih priključkov, podporni zid in cesto na najožjem delu razširili.

V času del bo v Dekanih veljal prilagojen prometni režim. Cesta bo za promet zaprta med 7. in 17. uro, v času popolne zapore bodo lahko stanovalci do svojih domov dostopali peš, po 17. uri bo promet znova sproščen.

Obnova ceste Šmarje–Puče in delna zapora prometa

Koprska občina je prejšnji teden že začela obnavljati 218 metrov dolg odsek ceste Šmarje–Puče. V okviru 218.000 evrov vredne investicije, ki jo je občina zaupala družbi CPK, d. d., bo uredila manjši podporni zid ob cestišču, sanirala poškodbe in v celoti obnovila vozišče ter odvodnjavanje. Tudi na tem delu bo v naslednjih mesecih zaradi delne zapore prometa veljal drugačen prometni režim.