Zapri
14. 05. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v treh referendumskih kampanjah Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Združenje Ozara s telefonskimi pogovori za razbremenitev tesnobe

Kategorija: Splošno
Datum objave:

V Slovenskem nacionalnem združenju za kakovost življenja Ozara, ki pokriva tudi slovensko Istro, želijo v teh težkih časih zaobjeti čim več posameznikov, ki jim razglasitev epidemije v Sloveniji povzroča stres, tesnobo in negotovost. Občankam in občanom zato ponujajo telefonski pogovor za razbremenitev tesnobe.

V času širjenja koronavirusa in razglasitve epidemije številni občutijo zaskrbljenost, tesnobo in strah. Še posebej ranljiva skupina so v tem času ljudje s težavami v duševnem zdravju.

Nevladna humanitarna organizacija Ozara Slovenija ima v Izoli že več let pisarno za informiranje in svetovanje za ljudi s težavami v duševnem zdravju. Ker se zavedajo, da trenutna situacija prinaša ogromno stisk ljudi, kar opažajo tudi pri svojih uporabnikih, so pripravljeni pomagati in prisluhniti tudi ostalim občankam in občanom, ki bi si želeli pogovora. V smeri prizadevanj za preprečevanje in obvladovanje širjenja okužb zaradi novega koronavirusa je izvajanje njihovih programov omejeno na psihosocialno pomoč in informiranje po telefonu in elektronski pošti.

Pokličete jih lahko od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro na telefonsko številko 070 550 704 ali 05 66 21 830 ali pišete na elektronski naslov iz@ozara.org