Zapri
14. 05. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v treh referendumskih kampanjah Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

100 dni pred evropskim prvenstvom v Kopru

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Žreb skupin za UEFA evropsko prvenstvo U21, ki bo marca prihodnje leto v Sloveniji in na Madžarskem, je poskrbel, da bo koprska Bonifika gostila zanimivo skupino D, v kateri bodo igrale Portugalska, Hrvaška, Anglija in Švica. Koprski organizacijski odbor je ob tem pripravil številne aktivnosti, ki pa bodo v času veljavnih ukrepov za zajezitev epidemije potekale predvsem virtualno. Začelo se bo že ta konec tedna s komentarjem skupin, sodelovala bodo znana koprska nogometna imena.

Čez natančno 100 dni bodo v Kopru odigrali prvo tekmo UEFA evropskega prvenstva do 21 let. Eno od prizorišč največjega nogometnega dogodka je koprska Bonifika, ki bo med 25. in 31. marcem gostila mlade reprezentance Portugalske, Hrvaške, Anglije in Švice. Koprski organizacijski odbor je ob tem pripravil pestro dogajanje, ki bo prepričalo tudi najzahtevnejše okuse.

Aktivnosti, ki bodo poskrbele za prvi utrip prihajajočega evropskega nogometnega prvenstva do 21 let, se začenjajo že ta konec tedna. Mestna občina Koper bo v sodelovanju z Radiem Capodistria pripravila komentar skupine v Kopru, že v ponedeljek, 21. decembra, bo sledila še virtualna okrogla miza (premiera bo na Facebook profilu eKoper), na kateri bodo sodelovala znana koprska nogometna imena, in sicer eden najboljših nogometnih sodnikov na svetu Damir Skomina, slovenska reprezentanta, Miha Blažič, član madžarskega Ferencvarosa, s katerim je letos igral v ligi prvakov, Domen Črnigoj, član italijanskega drugoligaša Venezie, in predsednik MNZ Koper Borut Knafelc.

Ljubitelji nogometnega dogajanja bodo na svoj račun prišli tudi v začetku prihajajočega leta, ko bodo lahko sodelovali v spletnem kvizu na temo držav udeleženk in reprezentanc, se preizkusili v izzivu posnemanja nogometnih vragolij znanih nogometašev oziroma na turnirju videoiger, za praktične nagrade pa se bodo potegovali tudi z napovedmi pravilnih rezultatov tekem v Kopru. Različni natečaji (za najboljšo risbo, najbolj izvirno slaščico oziroma pico, navijaški pripomoček), dražbe dresov znanih nogometašev in druge aktivnosti, ki jih bo koprska občina pripravila v sodelovanju z Zavodom za kulturo, mladino in turizem Koper, Športno zvezo Koper, Nogometno zvezo Slovenije in MNZ Koper, bodo še popestrile dogajanje.

Če bodo epidemiološke razmere dopuščale, bo MOK za občanke in občane pripravila še druge spremljevalne vsebine.