Zapri
22. 05. 2024 Javno naznanilo o drugi javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Koper Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Brezplačni avtobusi od Kopra, prek Škofij do Trsta

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Od tega konca tedna dalje bo na relaciji Koper-Trst na voljo brezplačni avtobus za vse tiste, ki bi se radi odpravili v sosednjo Italijo. Gre za eno od pilotnih aktivnosti projekta FORTIS, v katerem kot partner sodeluje tudi Mestna občina Koper. Brezplačni avtobus, za katerega rezervacije niso potrebne, bo vozil vsako nedeljo trikrat dnevno. Prvič bo na pot krenil že to nedeljo, 24. oktobra.

Brezplačni avtobusni prevozi na relaciji Koper-Škofije-Trst bodo na voljo vse do 24. julija prihodnje leto. Storitev prevozov od Kopra do Trsta in nazaj je ena od pilotnih aktivnosti projekta FORTIS, ki spodbuja medinstitucionalno sodelovanje pri iskanju inovativnih rešitev za izboljšanje uporabe čezmejnih javnih prevozov, večjo promocijo trajnostne mobilnosti in poenotenje postopkov s področja registracije vozil.

Vsi potniki, starejši od 15 let, bodo za vstop na avtobus morali izpolnjevati pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost ali negativen test). Za vožnjo z avtobusom je obvezna uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Vozni red je na voljo v priponki.

Foto: La mia Trieste