Zapri
22. 05. 2024 Javno naznanilo o drugi javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Koper Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Aktivni krajani Dola ponosni na nove pridobitve

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper je prisluhnila občanom, ki so v okviru participativnega proračuna za leto 2020 izglasovali številne projekte v vrednosti nekaj manj kot 500.000 evrov. Posebej aktivni so bili krajani Dola, ki se lahko pohvalijo z veliko novimi pridobitvami. Ena izmed teh je soba z novimi vsebinami v tamkajšnjem gasilskem domu.

Koprska občina je zaključila precej projektov, ki so jih občanke in občani izglasovali v sklopu participativnega proračuna za minulo leto. Posebej angažirani in aktivni so bili v Dolu pri Hrastovljah, kjer se že lahko pohvalijo z novimi pridobitvami. Prostore Prostovoljnega gasilskega društva Dol namreč krasi soba z novimi vsebinami, ki je namenjena predvsem mladim. Občina je nabavila konferenčne stole, projektor z opremo za domači kino in platno. Mladi bodo lahko tam v prihodnje organizirali različne dogodke, delavnice, predavanja in krožke.

Novo podobo ima tudi tamkajšnja kuhinja, ki bo ob organizaciji dogodkov omogočala pogostitev in postrežbo. Koprska občina je nabavila novo kuhinjsko opremo in gostinske aparate. Kuhinjo bodo uporabljali ob večjih intervencijah gasilcev, za požrtvovalno delo se jim bodo zahvalili s toplim obrokom.

Poleg tega je MOK v Dolu pri Hrastovljah asfaltirala vaško cesto in postavila dva električna drogova z lučmi ter uredila lažji in bolj varen dostop do ekološkega otoka. Za vse tri projekte, ki bodo izboljšali življenjske pogoje krajanov, je občina skupno odštela približno 35.000 evrov.

Krajani Dola so bili aktivni tudi pri pripravi in izbiri projektnih predlogov, ki jih bo MOK uresničila v letih 2021 in 2022. Na njihovo pobudo bo uredila rekreacijsko-sprehajalne poti med vasema Dol in Hrastovlje, ob trasi bodo na voljo orodja za telovadbo na prostem, v okviru drugega projekta pa bo postavila več hitrostnih ovir in ustrezno prometno signalizacijo v vasi Dol in na poti v Zanigrad. Uredila in opremila bo tudi mansardo tamkajšnjega gasilskega doma, vzpostavila učilnico in nabavila računalniško opremo ter uredila in ogradila dvorišče pred objektom.