Covid-19
Vse informacije o storitvah in ukrepih v času razglašene epidemije Preberi več
Preglej vse novice

S sproščanjem ukrepov postopna prilagoditev parkirnega režima

Kategorija: Splošno, COVID-19
Datum objave:

Prihodnji teden svoja vrata znova odpirajo vrtci in šole za učence prve triade v regijah z boljšo epidemiološko sliko, zato bo Mestna občina Koper v prihodnjih tednih na parkiriščih v neposredni bližini vzgojno-izobraževalnih ustanov in nekaterih drugih bolj priljubljenih parkiriščih znova uvedla plačljiv parkirni režim. Ostala parkirišča do nadaljnjega ostajajo brezplačna.

V ponedeljek, 25. januarja, bo plačljiv režim začel veljati v parkirnih hišah pod Osnovno šolo Koper in Areno Bonifika ter na parkirišču pod Slavnikom v Podgorju. V obeh parkirnih hišah bo za vsako uro parkiranja treba odšteti en evro, na parkirišču pod Slavnikom pa bodo parkirnino en evro na dan zaračunavali samo od petka do nedelje, sicer bo parkiranje brezplačno.

S 1. februarjem bo plačljiv parkirni režim začel veljati tudi na parkirišču za tržnico, vključno z makadamskim delom parkirišča, ob Olimpijskem bazenu, na Ukmarjevem trgu, Severna obvoznica 3 in 4, pri Banki ter Zeleni park 1 in 2. Za parkiranje bo treba plačati še na parkirišču Nova ulica v Semedeli in pri Osnovni šoli Antona Ukmarja. Parkirni režim in cenik parkiranja sta dostopna na povezavi https://www.marjeticakoper.si/sl/dejavnosti/parkirisca/.

Do nadaljnjega pa bo parkiranje brezplačno na parkiriščih Ob stadionu 1 in 2, Ob atletskem stadionu 1 in 2, Za Barko 1 in 2, vseh parkiriščih na Ulici 15. maja, P+R ob Kolodvorski in v Semedeli, Ob mandraču in v Žusterni in Pod deteljico (pri Marjetici Koper) ter vseh parkiriščih izven mesta.

V sredo, 27. januarja, bodo ponovno odprli tudi prodajno mesto Marjetice Koper pri zapornicah na parkirišču za tržnico. Marjetica Koper ob tem obvešča, da bodo vsem imetnikom splošnih abonmajev za parkiranje, ki zaradi ukrepov (brezplačno parkiranje) niso mogli koristiti vnaprej plačane storitve, veljavnost abonmajev podaljšali.

Sicer ostaja cena splošnega abonmaja nespremenjena, in sicer 20 evrov na mesec za občanke in občane, 30 evrov pa za druge uporabnike, občani pa nimajo več možnosti sklenitve celoletne pogodbe z upravljavcem parkirišča, na podlagi katerega je bila cena abonmaja znižana na 15 evrov mesečno.