Preglej vse novice

Slemenska cesta bo v ponedeljek zaprta za promet

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Obnova slemenske ceste v Hrvatinih se bliža koncu. Kolesarska in pešpot vzdolž celotne trase sta že končani, v ponedeljek, 18. januarja, bodo asfaltirali še vozišče po celotni dolžini. Zaradi del bo med 8. in 17. uro veljala popolna zapora prometa, obvoz za osebna vozila in avtobuse bo urejen.

Mestna občina Koper se je obnove slemenske ceste v Hrvatinih na odseku med pokopališčem Sv. Brida in krožiščem v Kolombanu lotila poleti. Dela v okviru poslovne naveze izvajata podjetje Grafist, d. o. o. in družba CPK, d. d.

Obnova slemenske ceste na odseku med pokopališčem Sv. Brida in krožiščem v Kolombanu poteka  fazno. Najprej so cesto razširili in v celoti obnovili ter zgradili kolesarsko in pešpot z javno razsvetljavo, nato pa začeli gradnjo krožišča pri Kolombanu, v okviru katerega bodo zgradili tudi del vodovodnega in kanalizacijskega sistema.

Pogodbena vrednost naložbe znaša 1.425.435,73 evra, dela bodo sklenjena predvidoma čez mesec dni. Občina je naložbo uspešno prijavila tudi na projekt InterBike II (operativni program Slovenija – Italija 2014–2020), v okviru katerega bo za gradnjo kolesarske in pešpoti ter postavitev javne razsvetljave pridobila 215.928,46 evra sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.