Preglej vse novice

Boljše avtobusne povezave z mestom v mesecu kulture

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper bo v mesecu kulture zagotovila dodatne avtobusne prevoze med Koprom in Sv. Antonom. Gre za prvega od skupno 36 projektov, ki jih bo občina uresničila v okviru participativnega dela proračuna.

Dodatne odhode avtobusov bo Mestna občina Koper zagotovila v okviru obstoječe javne službe, ki jo izvaja družba Nomago, d. o. o. Predhodno je morala pridobiti tudi soglasje koncendenta, Ministrstva za infrastrukturo. Nov režim bo veljal med 1. in 29. februarjem, avtobusi bodo v tem obdobju vozili bolj pogosto, in sicer po urniku, ki bo prilagojen tako dopoldanskim aktivnostim (služba, šola, jutranji opravki) kot popoldanskim in večernim prireditvam. Vozili bodo tudi ob sobotah in nedeljah, od predvidoma 7.30 dalje, zadnji odhodi iz Kopra so predvideni približno ob 22.30. Vozni red je sicer še v pripravi, objavljen bo na uradni spletni strani www.koper.si in na portalu https://ekopercapodistria.si/.

Pobudo za povečanje frekvenco avtobusov na relaciji med Koprom, Bertoki, Pobegi in Sv. Antonom so podali tamkajšnji krajani, ki si želijo boljše avtobusne povezave med naselji oziroma z mestom. Kot so zapisali, želijo na ta način svojim sokrajanom omogočiti enake možnosti dostopa do prireditev, ki se bodo v mesecu kulture odvijale v mestu in obratno. Verjamejo, da bodo na ta način marsikoga spodbudili, da popoldneve in večere preživijo v družbi, na eni od številnih prireditev, ki jih bodo v februarju organizirala koprska kulturna društva in ustanove.