Zapri
19. 02. 2024 Objavljena stališča do pripomb in predlogov z javne razgrnitve OPN-ja Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Brezplačen avtobusni prevoz in parkiranje med prihajajočimi prazniki

Kategorija: Splošno
Datum objave:

V času povečanega obiska mestnega pokopališča Škocjan ob dnevu spomina na mrtve bo Mestna občina Koper organizirala brezplačni avtobusni prevoz do pokopališča, za prometno razbremenitev okolice pokopališča pa bo obiskovalcem med 30. oktobrom in 1. novembrom omogočila brezplačno uporabo parkirišča P+R ob avtobusni postaji in javnega parkirišča pod deteljico na Ulici 15. maja.

V koprski občini bodo tudi letos z izvajalcem mestnega avtobusnega potniškega prometa, družbo Arriva Dolenjska in Primorska, d. o. o., 31. oktobra in 1. novembra organizirali brezplačni avtobusni prevoz na pokopališče iz Semedele, Olma, Šalare, Markovca in središča Kopra. Vozni red avtobusov najdete na spletni povezavi. Ob tem Mestna občina Koper potnike prosi, da spoštujejo veljavne ukrepe in tako poskrbijo za svojo varnost ter varnost vseh ostalih potnikov.

Poleg okrepljenih linij avtobusnega prevoza bo za obiskovalce pokopališča Škocjan med 30. oktobrom in 1. novembrom omogočeno brezplačno parkiranje osebnih vozil na bližnjem parkirišču P+R na Kolodvorski cesti ob glavni avtobusni postaji, ki je od pokopališča oddaljeno le nekaj korakov in dostopno skozi podhod Slavček. Brezplačno parkiranje bo omogočeno tudi na javnem parkirišču pod deteljico na Ulici 15. maja, ki je dostopno s cestnega priključka v neposredni bližini mosta čez strugo reke Badaševice.