Preglej vse novice

V ponedeljek deratizacija na območju koprske občine

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Javno podjetje Marjetica Koper bo v ponedeljek, 25. oktobra, izvedlo tretjo in hkrati zadnjo fazo deratizacije javnega kanalizacijskega omrežja v letošnjem letu na območju Mestne občine Koper in Občine Ankaran.

Deratizacijo, ki jo bodo izvajali od prihodnjega ponedeljka dalje, bodo opravili na celotnem javnem kanalizacijskem omrežju, na podlagi prijav občank in občanov v minulem letu ter potreb, ki so se izkazale ob rednem izvajanju gospodarske javne službe. Da bi bili postopki čim bolj učinkoviti, Marjetica Koper občane prosi, da z dvorišč in drugih površin odstranijo vse odpadke hrane, smeti in drugo navlako, prav tako naj bodo pozorni in naj odpadne hrane ne mečejo v stranišča oz. odtoke.

Ob tem občane pozivajo, naj sproti sporočajo pojav glodavcev in insektov ob/v javnem kanalizacijskem omrežju, saj se prioritetna mesta izvedbe deratizacij in dezinsekcij določajo glede na prijave občanov v tekočem letu. Na podlagi preteklih izkušenj občanke in občane pozivajo, da se pridružijo akciji in deratizacijo v tem času izvedejo tudi v stanovanjskih blokih in zasebnih objektih, saj bo uspešna le, če bo sočasno opravljena na celotnem območju.

Postopki izvedbe bodo potekali prilagojeno in ob doslednem upoštevanju veljavnih ukrepov NIJZ, sledili bodo tudi priporočilom obeh občin. Za več informacij in vsa dodatna vprašanja se lahko obrnejo na e-poštni naslov Marjetice Koper kanalizacija@marjeticakoper.si ali telefonsko številko 05 66 33 801 oziroma na e-poštni naslov izvajalca radit@siol.net ali na telefonsko številko 041 531 201.