Zapri
22. 05. 2024 Javno naznanilo o drugi javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Koper Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Brezplačna številka Mestne občine Koper

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper je vzpostavila brezplačno telefonsko številko 080 73 16, na kateri bodo občankam in občanom na voljo vse informacije o storitvah in ukrepih za lažjo premostitev obdobja, v katerem je nujno, da ostanemo doma in omejimo vse stike. Številka bo od jutri, 19. marca, aktivna vse dni v tednu, med 9. in 15. uro.

Zaradi sprejetih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa se je javno življenje začasno ustavilo. Država je skupaj z občinami sprejela številne ostre ukrepe za zajezitev in obvladovanje epidemije Covid-19, učinkovitost teh ukrepov pa je zdaj v celoti odvisna od nas samih, posameznic in posameznikov, ki moramo svoja življenja prilagoditi izrednim razmeram in se držati pravil, ki jih nismo vajeni.

Da bi vsi skupaj lažje prebrodili to težko obdobje, smo v Mestni občini Koper vzpostavili brezplačno telefonsko številko 080 73 16, ki bo aktivna vse dni v tednu, med 9. in 15. uro. Nanjo se lahko obrnete za vsa ključna vprašanja o storitvah in ukrepih, ki smo jih v Mestni občini Koper sprejeli z namenom nuditi pomoč tistim, ki jo najbolj potrebujejo.

Izdelali smo tudi letak s ključnimi telefonskimi številkami (v priponki), ki ga bodo v nabiralnike prejela vsa gospodinjstva v Mestni občini Koper.

Občanke in občane prosimo, naj spremljajo in spoštujejo obvestila ter navodila države, štaba civilne zaščite in občine. Zdaj je najpomembnejše, da smo dobro informirani in da znamo na podlagi teh informacij tudi pravilno ravnati.

Vse ključne informacije o ukrepih, ki jih je v času izrednih razmer sprejela Mestna občina Koper, in kontaktne številke posameznih zavodov in organizacij so dostopne tudi na uradni spletni strani občine https://www.koper.si/sl/novice-in-obvestila/.