Covid-19
Vse informacije o storitvah in ukrepih v času razglašene epidemije Preberi več
Preglej vse novice

Brezplačno hitro testiranje tudi to soboto in nedeljo

Kategorija: Splošno, COVID-19
Datum objave:

Koprska občina bo tudi ta konec tedna organizirala dodatno množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi. Brise bodo odvzemali med 9. in 17. uro na vstopni Covid točki ob zdravstvenem domu na Bonifiki, tudi tokrat pa pričakujejo veliko število ljudi. Da bi preprečili dolge vrste in gnečo ter zmanjšali čas čakanja na odvzem brisa, na občini pozivajo ljudi, naj se testiranja udeležijo čez ves dan.

Testiranje bo izvajal zdravstveni zavod Cor Medico Ljubljana, predhodno naročanje ni potrebno. Na občini vse, ki se bodo udeležili testiranja, prosijo za strpnost in dosledno spoštovanje vseh veljavnih ukrepov za preprečitev širjenja okužbe z novim koronavirusom. Da bi preprečili dolge vrste in gnečo, ljudi pozivajo, naj se testiranja udeležijo čez ves dan. Sicer je med čakanjem v vrsti nujno spoštovati vse zaščitne ukrepe, predvsem ohranjanje medsebojne razdalje in nošenje zaščitne maske.

Prebivalci se lahko na odvzem brisa pripeljejo z avtomobilom oziroma pridejo peš, s seboj pa morajo imeti osebni dokument. Rezultat testa in navodilo, kako ravnati naprej, bo posamezniku po sporočilu SMS poslal Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Redno hitro testiranje, ki je namenjeno občanom Mestne občine Koper in Občine Ankaran, sicer med tednom izvajajo v Zdravstvenem domu Koper. Brise odvzemajo na vstopni Covid točki ob Zdravstvenem domu na Bonifiki, ob četrtkih in petkih, med 13. in 16. uro, predhodno naročanje ni potrebno.